söndag, december 19, 2010

LIVSTECKEN

Bara några rader för att säga att jag lever, men tyvärr mår jag inte ett dugg bättre och febern har inte heller försvunnit. Fryser, svettas, fryser, svettas... usch, riktigt obehagligt och jobbigt är det! :-( Mår ungefär lika kass nu som när jag låg inlagd med runt 40 i feber, men kan inte exakt sätta fingret på vad det är som gör att jag mår som jag gör.

Dessutom har jag inte kunnat ta mer är totalt ett par doser av Xelodan sen jag började med den i torsdags. Undrar om det är farligt att ta dem trots febern och förhöjt crp-värde. Att INTE ta dem är väl också en risk?! Jag kommer ju inte direkt att förlänga mitt liv utan cellgifter i kroppen, utan det går bara åt ett håll...! :-(

92 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad trist att du inte är bättre! Känner med dig!
Kram
Anette

Sanna sa...

Tänkte bara lämna en liten kommentar, har följt dig ett tag men tycker att det är jättesvårt att veta vad man ska skriva.
Jag tycker verkligen synd om både dig och din familj och önskar att det fanns något mirakel som kunde få dig frisk igen.
Jag är själv uppväxt i den lilla orten som ni bor nu och det var det som gjorde att jag fastnade för bloggen till en början.
Jag hoppas verkligen att du slipper åka in och det vore ju underbart om du kunde få bli fri från febern och fortsätta med cellgifterna.
En stor kram till dig!

Sister Moonshine sa...

Du skriver inte om man tagit några andra prover eller har nån teori om vad som felas dig. De kan väl inte bara låta dig ligga där och må dåligt? Jag hoppas på bättring och att du får börja med cellgifterna eftersom du vill det. Kram.

Anonym sa...

Kram till er!

Anonym sa...

krya pa dig.. hoppas febern försvinner snart, sa du kan fa din behandling och en jätte härlig jul hemma med din familj! tänker pa dig! kramar

Helena sa...

Tänker på dig, varje dag, kram.

Anonym sa...

krya pa dig! hoppas febern försvinner snabbt, sa du kan fa din behandling och en härlig julfest hemma med din familj! tänker pa dig! kramar

Anonym sa...

Kära Linda vad jag lider med dig. Måtte du hitta en ny typ av cyto (eller minskad dos?) som du kan hejda cancern med. Största varmaste kramen! /Mia

Anonym sa...

Jag vill bara skicka en väldigt stor o varm kram till dig o din fina familj.Jag hoppas så innerligt att du ska få må skapligt nu o få fira en fin jul tillsammans med dina nära o kära.
Kram kram kram!! Från Elisabeth som är en okänd bloggläsare.

Lotta A sa...

Linda....
Jag blir så ledsen över allt trist som drabbar dej.Gång på gång....:-((
Och att du inte kan genomföra den aktuella behandlingen, som planerat.

Många , Många Kramar från Lotta

Maria33 sa...

Men fina gumman. Lider så med dig. Åk in till sjukhuset !!! Kanske finns det något som kan lindra din feber och smärta där. Tycker så fruktansvärt synd om dig kära du. Och din familj :( Önskar innerligt att du får en lugn ioch stillsam jul utan smärtor. Nått måste man väl kunna göra??? Du ska FAN inte behöva ha det så här. Snart kommer jag själv och ger cancerjävlen ett rejält kok stryk ;) Kram söta du

Linda sa...

Sister moonshine: De kom från Hemsjukvården och kollade crp igår, men sen har inga mer prover tagits. En läkare från Onkologen har ringt hit idag, men jag missade samtalet för ljudet på mobilen var inte på. Sen när jag ringde tillbaka så var hon upptagen, så jag väntar på att hon ska ringa hit och förhoppningsvis får svar på vad som händer härnäst. Vill bara må bra nu!! Har varit för många såna här jobbiga dagar nu det sista. :-(

Kram!!

erica sa...

Hövva... tycker att det räcker för dig nu. Krya på sig och måtte febern gå ner! Nu!

Önskar dig och familjen en fin fjärde advent trots allt! stora kramar erica

Anonym sa...

Hej Linda,
vad grymt livet är och vad ledsen jag blir när jag läser om hur du mår just nu. Hur klarar man detta känslomässigt utan att bryta ihop utan att klara komma upp igen? Vad gör man med alla tankar o funderingar? SLuta aldrig tro & hoppas!! Stor kram till dig, hoppas det går väl för dig o att du får en fin jul. Annica

Anonym sa...

Linda hoppas att läkaren ringer dej snart så du kan få någon hjälp, så du slipper må så dåligt.Kramar i massor

Inger

Anonym sa...

det är inte så att det är dom där tabletterna mot cancern som gör så att du bli dålig. för när du åkte in på sjukhuset hade du ju just börjat med dem åsså fick du feber och nu samma sak. eller har jag missuppfattat? hoppas det löser sig Kram Maria

Anonym sa...

Du är en enastående vacker och modig själ i en sliten kropp. Jag tror att du har kraften att må bättre om du bara har orken och får positiva besked nångång.Jag tror på din förmåga. Är själv i samma sits som du men har lyckats hålla sjukdomen i schack någorlunda med cellgifter under några år. Jag vill inte pracka på dig min tro eller vetande men vill ändå säga att livet är evigt, kroppen är temporär. Jag vet att jag kommer att följa mina barn från en andlig sfär och det gör mig trygg. Jag hoppas och tror att det kommer vända för dig. Kram Amy

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen febern och infektionen försvinner. Det är så frustrerande att bli "stoppad" behandling av sånt, när man bara vill kämpa vidare. Är i samma situation men har lyckats få bort infektionen och har precis startat upp med Sendoxan-tablett.
Men snälla , läs om medicinen AVASTIN. En antikropp som "svälter" tumörerna. Pga medicinen är så dyr så har vissa landsting valt att INTE ge denna till sina patienter. för mig misnkade mina IBC-metastaser, en kompis ar stått på denna i 4 år utan större biverkningar och metastaser som "står still"
http://www.nyhetskanalen.se/1.1041727/2009/06/10/landstingens_kop_av_avastin
Läs om denna medicin, det finns en jättebra informationsbroschyr för patienter att ladda ner .
http://www.internetmedicin.se/patientinfo/patientinfo.asp?idomr=18&linknamn=Onkologi&action=displayone
skrolla ner en bit på denna länk så står det om Avastin

Carola.L sa...

Älskade Linda, jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunnat lindra dina plågor, man tycker att sjukvården ska kunna erbjuda bättre lindring.
Hoppas du blir av med febern så dun kan ta dina cellgifter igen som det var tänkt.
Mängde med kramar från mig <3

Pia-Maria sa...

Tänker på dig och din familj hela tiden.

Du har verkligen fått i a f mig att se saker o ting på annat sätt.

Jag är verkligen tacksam för det jag har nu.

Du som fick ditt skit och min allra närmsta vän fick reda på att hon bär på bröstcancer genen så hon får gå igenom allt skit för att försöka förhindra att cancer ska drabba henne.

Du är den starkaste och bästa person jag känner till!

Kram

Pia-Maria i Norrköping

Eva sa...

Det låter som om det är cellgifterna du reagerar på, det hände ju samma sak i förra omgången. Kanske det finns någon annan sort som dom kan ge dej!
Kram
Eva

Jane L sa...

Kram <3

Malin sa...

Åh vad tråkigt att du mår sämre igen.. Du blev väl sämre sist du började med cyto också.. kan det vara den som triggar igång febern kanske? Hoppas du får må bättre snart. Kramar
// Malin

Mia i Söderköping sa...

Hej Linda,
Känner en sån frustration över hela din situation och då är det nog ingenting mot vad du känner. Har som så många följt dig en längre tid och lider med dig vareviga dag.
Kan bara hoppas att du mår bättre snart!
Mängder med krya-på-dig-kramar
Mia

jessika sa...

vill bara ge dig en stor bamsekram och hoppas att du snart får må lite bättre!!!

Anonym sa...

Stackare! Många varma kramar till dig /Susanne

Anonym sa...

Du hör väl av dig när du fått veta något. Tycker nog att du borde få mera utredningar vad som finns att göra för att hjälpa dig må litet bättre. Samtidigt förstår jag att det inte är så kul att ligga på sjukhuset nu i juletider och allt.
Hoppas nåt händer snart!
Hälsningar från Inga-Britt

LinaS sa...

Att du alltid ska ha ont, tycker såå synd om dig vännen.....
Tänker på dig idag, precis som alla andra dagar!
kram Lina

Anonym sa...

Så tråkigt!
Kramar, m

Ninna sa...

Kramen om länge länge.
Vyssa dej sakta sakta
Är med dej i mina tankar.
Där ser jag hur krafterna börjar segra.
Kärlek till dej.<3
Cecilia

Anonym sa...

Men så tragiskt tråkigt för dig! Dumma cancern!

Kramisar.

Anne sa...

Usch vad tungt det är för dig. Jag tycker du är stark som ändå försöker att streta emot.
Jag skulle vilja fråga om hur du tänker på döden? Är du rädd? Vad skrämmer dig mest? Hur tänker du på hur allt blir efter du inte finns här mer?
Det känns nu som jag skulle vibrera i fosterställning om jag var i din situation och inte alls klara tanken på att jag inte skulle finnas mer, eller att mina barns skulle växa upp utan mig. Jag beundrar dig som har den vetskapen och ändå lever så i vardagen som du gör. Detta kan drabba vem om helst av oss och därför berörs man väldigt av detta.
Till mina barn säger jag att om det skulle drabba någon av oss någonting så ses vi i Nangiala. Där ska vi mötas igen. Bröderna Lejonhjärta har jag läst om och om för mina tre barn under deras uppväxt. Jag snor den iden för det känns ju inte som någon kan kolla, eller syna mig:-).De tror mig inte säger de nu då de blivit lite större men det känns nog ändå lite tryggt för jag säger det fortfarande, utan tvekan. Även om jag tror att jag blåljuger så spelar det ingen roll, ingen vet helt säkert var vi hamnar.
Det jag önskar dig mest av allt nu är att du ska slippa att ha så ont som du har.
Många tankar Anne

Anonym sa...

Tänker på dig och hoppas att du snart ska slippa febern så du får må lite bättre. Önskar av hela mitt hjärta att ni får en fin jul. Styrkekranar från Maria B

Therése sa...

Kram Linda! Förstår din frustration. Du gör allt du förmår, det är det viktiga. <3 <3 <3

Therése sa...

Kram Linda! Förstår din frustration. Du gör allt du förmår, det är det viktiga. <3 <3 <3

Anonym sa...

Hoppas febern försvinner så snart som möjligt och att du mår bättre. Hemsjukvårdarna borde komma hem till dig och ta fler prover. Åh vad jag hoppas att ditt immunförsvar plötsligt får för sig att angripa cancern och får den att försvinna.

Massor av styrkekramar till dig från Annika

Anna L sa...

Kul att se att du är med oss!
Kram

Louise sa...

Jag lider med dig Linda och tänker på dig så mycket. Du ska inte behöva ha ont! De MÅSTE kunna smärlindra dig fullt ut! Jag förstår att det måste var gräsligt frustrerande att inte kunna ta cellgifterna :-(

Kämpa på du starka kvinna,

KRAM

Anonym sa...

Blää för allt ihopa Linda. Massor med styrka till dig. Kram från Anna

Anonym sa...

Önskar er all styrka...
lidostillcapri

min molly sa...

Svårt att veta vad man ska skriva. Ska man skriva och tycka synd om dig, för det gör jag ju eller ska man bara önska styrka och hoppas på en bättre dag imorgon? Ha en fin kväll iaf!

Anonym sa...

Ryser!! Usch om jag ändå kunde göra nåt för dig, du starka kvinna som ändå orkar uppdatera en blogg, tack ♥!
Massa krya på dig kramar!!!
Annelie ♥

Svea sa...

Hoppas dom kommer på vad som är fel och att du får komma igång med din behandling. Skickar en jätte-kram till dig och din familj och hoppas ni får en skön jul.
Kram
Svea

BEATA sa...

Nej nej nej, vad ledsen jag blir, tycker så himla synd om dig som måste få utstå all skit och din familj som får se dig lida:(.
Skickar dig energi och kramar och önskar att du snart får må bättre!
KRAMAR FRÅN BEATA!!!!

äppelblomman sa...

Skickar massor av kramar till dej och din familj! Du finns ständigt i mina tankar!<3
Kramar K

Martina sa...

En stor kram till dig och din familj. Vi tänker på er varje dag!
Martina o Niklas

susanne sa...

Kramar och hopp om bättring skickas genom änglamamman Susanne

Anonym sa...

Åh Linda vad jobbigt med denna feber och att inte få må bra, jag önskar att jag kunde göra någonting för dig och din familj. Hoppas att det vänder och att du få ha en lugn i skön jul med din familj, kram Jeanette

Anonym sa...

Tänker så på dig Linda.
Kramar om ♥

/malin

Mikaela sa...

Hej Linda! Har följt dig och din blogg sedan du var nomierad som Årets Mamahjälte. Var på galan, och bodde även vi på Berns. Såg dig där, men vågade aldrig gå fram och säga direkt till dig att jag tycker att du verkar vara så stark. Och att cancer är ett hemskt monster! Helst hade jag velat ge dig en kram. Men jag vågade som sagt inte. Men såhär i internetvärlden blir det lite enklare... Jag hoppas så att du snart får må bättre så att du kan fortsätta med din cytostatikakur så alla cancermonster hejdas!
Önskar dig och din familj en fin jul!

Anonym sa...

Jag ville inte nämna det tidigare; men nu ser jag att fler reagerat som jag; att du kanske inte tål de tabletter du får. Kolla det, kanske finns det nåt annat?
Kramar/

MillaH ♡ sa...

Tänker på dig och din fina familj.
Kramar i mängder och hoppas du får ta medicinen snart!
KRAM!!!

Kaktusblomman sa...

Vi träffades på Fl när vi väntade våra barn 2009, jag kommer fortfarande ihåg när du kom in i tråden och berättade hur det egentligen var :-(... sedan dess har jag tänkt mycket på dig och hoppats att det skulle bli bra, min faster gick bort 2008 av cancer och även då när man känner nån så väl så vet man inte vad man ska säga... jag vill bara säga att jag tycker du är stark och jag hoppas varje dag att forskningen ska hitta ett botemedel för alla som drabbas. Ha en riktigt God jul och mys med din familj hoppas att din feber går bort snart och att du får ha mindre ont. Styrkekram

Ulrika sa...

Stor varm kram från snöigt Umeå! Det är verkligen bedrövligt att du ska behöva må så dåligt. Jag hoppas du får sova hyfsat i natt. Kanske kan du åka hem till dina föräldrar så att du får sova ostört en natt.

Tänker på dig massor!
Ulrika

Katarina sa...

Har läst din blogg ett tag och jag känner djupt för dig och din familj.Känns svårt att läsa nu när du inte mår väl och jag önskar att något under kunde ske för din del. Tänker på dig och skickar dig varma kramar.

Grabbarna bus är: sa...

Styrkekram Linda <3

Sirpa sa...

Hur kan sjukhusen snåla med effektiva behandlingsmetoder om det stoppar upp spridningen, som nån som skriver om Avastin. Det fick min dotter också och man kunde direkt se att tumörerna minskade och vissa försvann helt.
Linda, du som nån borde få det bästa och dyraste behandlingen eftersom du bidrar till cancerfonder med massa pengar. Kräv att få prova Avastin omgående.
Tycker så synd om dig som alltid får såna motgångar, det är dags att det vänder nu.
Massor med varma julkramar/ Sirpa

Anonym sa...

Tänker på dig varje dag.
Kramar till dig och din familj
Anna

Anonym sa...

Tänker på dig Linda!!

Hoppas att din feber ger sig snart!!

Anonym sa...

Tänker så på dig och din familj.. Man vill ju bara att du ska må bättre, kunna fixa din behandling!!
Få en härlig & skön jul med din familj.. Hopppas dina killar mår bra..Läser på din blogg varje dag!
Tack för du tar dig tid och skriva!! Stor Kram Petra från Lund..

Mia sa...

Stackare. Stor kram!

Anonym sa...

Det känns helt oacceptabelt att du i din svåra situation inte kan få hjälp att må lite bättre. Är det någon som tar ett helhetsgrepp för att hjälpa dig på bästa sätt?
Har du fått kontakt med en smärtspecialist?

Du måste få ordentlig hjälp och inte bara hoppas att det ska bli bättre nästa dag!

De är ofattbart och bottenlöst sorgligt vad du måste gå igenom.

Varma hälsningar
M

Anonym sa...

Var det inte samma reaktion du fick förra gången med samma cellgifter? Eller jag kanske bara rör ihop allt.
jag fattar inte riktigt heller varför du ska ligga och må så här dåligt utan någon som helst aktivitet från sjukvårdens sida.

Anonym sa...

Tänker på dej hela tiden , kan inte förstå att du inte kan få riktig smärtlindring.Hur är det man säger, man måste vara frisk eller stark för att vara sjuk! Du får säga ifrån med hjälp av maken, att du vill pröva Avastin eftersom det ser ut att du inte tål det du har nu.
Hoppas på snar bättring
Kram

monab sa...

jag kan inte fatta att smärtläkaren ej kan ge dig full smärtlindring!!!Får du lindrande massage ? Jag lider med dig, sån värk är outhärdlig. kramar Mona sjuksköterska JKPG

Carina Damgren sa...

Kan inte de där små monstren ta julledigt snart??

Kraam!!

Lena B sa...

Åh, Linda, mitt hjärta spricker när jag läser dina ord. Jag blir alldeles matt. Jag önskar att jag hade en trollstav, då skulla jag vifta med den så att alla cancerceller i hela världen försvann på en millisekund.

Kramar om dig länge.
Du finns i mina tankar.

Anna R sa...

Åh vad det gör ont att höra Linda!!
Blir så ledsen för din och din familjs skull!!
Önskar och hoppas att allt detta elände ska upphöra och försvinna, så ni får en lugn och rofylld jul!
Vi är här och stöttar dig och tror och hejar på dig!!
Många varma kramar till dig du fina Linda!!
Anna R

Anonym sa...

Blir så arg! Om det finns Avastin och det kan hjälpa dig så är det väl självklart att det skall sättas in omgående!
Hemsjukvården kan väl också ge dig morfinplåster eller pump så att du får mindre ont, eller mår du inte bra av morfin?
Som så många andra vill jag bara tala om att du är en helt fantastisk person som orkar dela med dig av dina känslor och tankar fast du själv mår så dåligt. Jag får styrka av dig varje dag! Tänker på dig och hoppas att allas våra tankar och kramar kan hjälpa dig lite i alla fall. Det gäller självklart även för Lars och hela din fina familj.
Kramar Sippan

Anonym sa...

Jag tänker också på dig varje dag och hejar på dig när du kämpar, hoppas det vänder snart. Krya på dig kära söta rara modiga! Stor kram sussie

EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA sa...

En bamsestor Krya på dig Kram

Anonym sa...

Jag tror att du har biverkningar av xeloda.Ta inte den sorten nåt mer utan be att få byta.
Har läst din blogg ett tag men inte lämnat nån kommentar tidigare.Jag tycker du är fantastisk och ger ut så mycket till alla oss som läser.Önskar att jag kunde ge dig nån tröst..kan bara säga vad jag tror om liv och död.
Jag tror inte att det finns nån död utan att vi lever vidare ..kanske som människa igen eller i andra former.Tror också att allt har en mening..men jag förstår att det kan vara svårt att se den.Våra nära och kära träffar vi igen.Det du går igenom nu och så fint förmedlar till alla oss som läser är verkligen en gåva.Tack! Du är aldrig ensammen och har alltid beskydd!

Hoppas du inte tycker att detta är allt för flummigt eller kränkande på nåt sätt.

Önskar du slapp ha så ont..har haft en nära anhörig som också fick symtom som du beskriver av xeloda.

Kram!

Lisa

Anonym sa...

Tänker på dig och din familj och vill sända varma kramar.

Lillan sa...

Tänkte bara säga hej och hoppas att du får hjälp och slipper febern och värken och får fira en fin jul
Kram till hela familjen

Annika sa...

Styrkekramar i massor till dig!
/Annika

Mia N sa...

Vill bara lämna några rader till dej & hoppas att du mår bättre. Tänker på dej & din familj!
Kramen

Anonym sa...

Hoppas febern ger med sej och att ni får en fin jul. styrkekramar <3 <3 <3

Mia N sa...

Vill bara lämna några rader & hoppas att febern givit med sig & att du mår bättre. Tänker på dej & din familj!
Kramen

Ingrid H sa...

Kära Linda- jag håller tummerna för dig- hoppas så att du raskt mår bättre o febern försvinner. Förstår så att du vil ha din cellgift. Tänker ofte på dig
klem INgrid

Erika sa...

Jag tänker på dig varje dag! Det är din blogg jag läser först när jag har startat upp datorn.
KRAM!!!!
Erika

Anonym sa...

Hoppas du får känna dig bättre snart. Tänker på dig och familjen. Stor kram!

Anonym sa...

Hoppas du slipper må så dåligt snart. Tänker på dig och familjen. Stor kram!

"Kinna" sa...

Oh, Linda du behöver inte skriva så mycket. Bara några ord, så att vi ser att du fortfarande är hos oss.

Annukka sa...

Jag önskar så innerligt att jag kunde göra något. Något som får dig att må bättre, känna trygghet, lugn och något som skulle kunna ge dig kraft. Jag sänder dig mina varmaste tankar.. varje dag. Dig och din fina familj.
Jag kan omöjligt veta hur ni känner och hur ni mår.. men ni är i mitt hjärta varendaste dag.
Önskar verkligen att jag kunde göra något.. något konkret.. blåsa bort alla cancermonsterceller och låta dig få njuta, smärtfri och energisk.. av den ljuvliga familjen.

Kärlek, kraft, glädje och ljus..
Famnen full med kramar
från Annukka

Anonym sa...

Stor, stor styrkekram till dig!! Hoppas att du snart mår bättre & kan fira jul i lugn & ro m familjen.
kram Malin

Carina sa...

Men nu är det väl TAMETUSAN DAX!!!!! att febern beger sig långt långt låångt bort!!

Nu får det vara nog, nu ska du få börja ny figt mot cancertrollen, en fight som du ska se till att vinna många många många dagar på!

"Spraka cancern...", det uttrycket vet jag att du känner igen. Nu ser vi alla till att prata med diverse jultomtar och fixa detta!!

Jag hoppas verkligen att du fått sova lite i natt men framförallt att den där eländes febern är betydligt mindre!!

Miljoners tapperhetskramar till dig! Vilken enorm kämpe du är!
<3 <3 <3 <3

Ida sa...

Fasen Linda, nu måste du bli bättre så du får ge dig på Zelodan igen! Kämpa på! Håller med många innan mig som tycker det låter åt fanders med att du ska ha så ont, och hoppas att du gör det som känns bäst för dig själv. Jag ska tänka alla mina styrketankar din väg, nu måste du börja med cyton igen!

Kram

Anonym sa...

Vill skicka dig och din familj kraft, ork, motståndskraft, nytt hopp och mycket mer tid i livet tillsammans ! Massor av allt detta bara till dig också för du behöver mer av allt gott !
Kramar Kristina

Lindis sa...

Kram

Anonym sa...

Hoppas du känner dig något bättre idag, trots allt....
Kramar i massor/Jessica

Helena sa...

Det gör mig verkligen ont att läsa om hur du har det.

Massor av kramar från Helena

Anonym sa...

Jag har följt din blogg det sensate halvåret vill bara säga att du äär fantastisk som orkar skriva fastän du mår så dåligt. Jag lder med dig och din familj och hoppas hoppas hoppas att du ska få en smärtfri jul och kunna börja ta dina cellgifter igen. Önskar er allt gott!
Helena