tisdag, december 14, 2010

EN RIKTIGT SEG TISDAG

Det är inget ovanligt alls att jag är trött, men idag har det varit värre än vanligt. Jag kunde nämligen inte somna när jag la mig igår. Så totalt blev det inte mer än ett par, tre timmars sömn. Det känns som att det kommer bli betydligt enklare att kunna somna ikväll. Just nu känns det som att jag skulle kunna somna inom ett par minuter bara, men jag ska nog försöka hålla mig vaken. Att vända på dygnet är inte heller någon höjdare.

Det var flera orsaker till att jag inte kunde somna. Hade ont i magen, ont i bröstkorgen, ont i axeln... ja, ont lite överallt. Trots att jag har en bra madrass i sängen så är det ibland hopplöst svårt att hitta något skönt sätt att ligga på. Tänkte att jag skulle gått ner och ta en extra smärtstillande tablett, men orken räckte inte riktigt. Tycker även att det borde räcka med smärtlindrande mediciner nu när jag tar så pass mycket på morgonen och kvällen. Det blir en ond cirkel av alltihop, för när jag behöver öka dosen så strejkar tyvärr magen och jobbar väldigt sakta.

Jag längtade även efter den varma vetekudden, men typiskt nog lyste den med sin frånvaro. Just att lägga en varm kudde mot där det gör ont brukar faktiskt vara ganska effektivt som smärtlindring. Men sen när maken gick upp så hittade han den tack och lov och kunde värma den åt mig. Åh vad skönt! Jag somnade ganska omgående efter det. Men då var det redan tidig morgon, så det blev som sagt inte så värst mycket sömn.

Under dagen har mamma varit här med barnen. Min snälla moster och min omtänksamma chef från jobbet har också kikat förbi. Även om tröttheten är jobbig så är det ändå roligt att få besök.

Den här vackra blomman hade min moster med sig hit.

Även min gulliga chef hade en jättefin blomma med sig.

Och sen kom ett blombud förbi med den här underbara blomman från Adams gamla fröknar. Verkligen så snällt och omtänksamt av er.

Min fina 11-åring (Adam).

Nä, det kommer bli en utmaning att hålla mig vaken en stund till känner jag. Ögonlocken känns som om de var gjorda av bly. Å andra sidan, med sömnbristen från natten så kanske det inte gör något om jag somnar redan nu.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda!

Varför inte förvara all din medicin i sovrummet tillsammans med en flaska vatten eller vad du nu dricker?

Kanske till och med att micron kan flyttas in i sovrummet tillsammans med vetekudden?

Så gjorde min vän när hon var sjuk och det funkade jättebra.
Man får ta till alla knep för att få sova.

Sov så gott inatt då!

Kram

Lizen

Gunilla sa...

Hej Linda.

Va jobbigt du har det med sömnen nu.
Men har man värk lite här och där som du har så kan det vara hopplöst att få besök av John Blund

Jag har själv mycket värk av andra orsaker än du har,samt är trycköm överallt.
Jag köpte för många år sen en Tempurmadrass som jag har i min säng.
Nu vet inte jag vad du har för madrass, men jag kan inte ligga på någon annan madrass än denna.
Den är verkligen bra mot onda kroppar för den formar sig efter kroppen på ett annat sätt.

Jag sover också väldigt lite på grund av värk men det hade varit ännu sämre utan Tempurmadrassen.

Vetekuddar eller varma bad brukar
vara bra som smärtlindring så det var ju bra att Lars hittade den.

Hoppas att du får sova lite bättre i natt.
Tänker på dig

Anonym sa...

vilka fina blommor, den vita verkar vara nån slags lilja...

marianne

Anonym sa...

Hej min vän!

Vad tråkigt att du har så ont :( Hoppas natten blir bättre! Min förkylning börjar ge sig hoppas snart jag kan komma till dig.

Hur gör jag för att få vinsten på bubbelroom??

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Köp en värmedyna! Superbra mot smärta och håller sig varm.

Caroline sa...

Hej Linda!
Fy vad förfärligt jobbigt att vara så trött. att man inte orkar liksom gå o ta en tablett eller leta efter värmekudden. Blir så ledsen för din skull! Jag hoppas ni får massor av hjälp om dagarna så att du sådana dagar kan lägga dig på dagen o sova,
kram!

Anne sa...

Hej Linda,
Jag läser din blogg varje dag sedan länge men lämnar sällan kommentarer. Kan inte ens föreställa mig hur alla dessa smärtor plågar dig. Min dotter gick bort 2008 av cancer, 20 år ung och hon led också fruktansvärt av smärtorna, och jag led med henne.... Vetekuddar hjälpte på henne också, men de svalnade ganska fort tyvärr ..men jag har ett tips till dig om du vill använda på fler ställen av kroppen, så finns det värmeflaskor som man bara häller 60 gradigt vatten i och lägger på det onda.

Det går att beställa på nätet. Tex märket Fashy värmeflaskor tillverkas utan fogar, och är läckagesäkra vid föreskriven användning.

Var på Vidarkliniken i Järna nyligen och jag låg på en avdelning för cancerpatienter.
Värmeflaskorna var suveräna efter massage bla (jag har inte ont någonstans dock, men rehabiliterades efter min bröstcancer)

Antroposoferna säger även att om man håller sig varm hela tiden så orkar kroppen ta hand om smärtan bättre.

En kvinna som hade spridningar till skelettet fick en slags "grötblandningsomslag" att lägga på det onda och det hjälpte längre än morfin sa hon och det höll nästan ett dygn. Många som har cancer blir lindrade av den antroposofiska läkekonsten.

Om du är intresserad av hur man gör omslaget kan jag ta reda på det. Det är bara naturliga produkter som man har hemma i skafferiet och som inte ger förstoppning.
Jag fick omslag med åkerfräken och lavendel bl a och det kändes mycket bra. När jag blev förkyld där fick jag Salvia/Timjante och fotbad med citron i varje dag och värme, värme, värme.. På 3 dgr var jag helt återställd. det skadar ju inte i alla fall...
Jag följer dig och din kamp och skickar dig ljus och kärlek via cyberrymden!!!

Om du vill läsa lite om antroposofisk medicin så finns sidan http://www.husapoteket.org/

Kramar i massor!

Maja sa...

Å vilka fina blommor du fått!
Hoppas att du får sova gott inatt, det skulle göra gott!

Massa kramar!

Fredrika sa...

Har suttit och läst hela din blogg. Det gör mej så ont att någon ska behöva ha det så hemskt. Det finns aldrig ett passande tillfälle att drabbas av sjukdom men när man har fyra små barn, då måste det vara värre än nånsin.
Har antecknat ditt kontonummer och tänker sprida det, tycker det va en bra idé av er!
Om du har ork...lägg upp era barns önskelistor på din blogg. Er adress står ju och man vet ju aldrig vad tomten hittar på...

Stor kram

Anna R sa...

Hej LInda!!
Hoppas du får sova jättegott och länge i natt!! Och som vanligt önskar jag och hoppas du känner dig piggare i morgon!!!!
Mysigt med fina blommor och lite paket!! Det är ni värda!!
Och så fin Adam är!! Söt som en sol och lik dig!!
Stor kram Anna R

Anonym sa...

väldigt jobbigt med sömnen för dig. Du om någon måste ju få vila på natten. prata med läkaren om det inte funkar i natt.

Anonym sa...

Tänker på er. Hoppas du sover gott inatt. många kramar Gunilla N

Anonym sa...

Hoppas du sover gott i natt. Tänker på er! många kramar Gunilla N

Lena sa...

Min första sambo gick bort i pancreas cancer (bukspottkörtel). Han hade hemska smärtor. För honom hjälpte bastu,varma bad och värmedyna. Han fick också problem med magen av all morfin. Jag kokade torkade plommon och aprikoser. Han åt det till gröt och fil. Det hjälpte hans mage. Det finns även att köpa plommondryck,Apoteket har då haft det förut. Men det kostar en del. Hoppas du hittar något som hjälper dig. Kram från kalla Norrbotten.

susanne sa...

Älskade fina Linda!
Du kämpar så gott och det värmer ända till hjärtat.
styrkekramar änglamamman Susanne

Anonym sa...

Jag lider med dig Linda. Jag hoppas du kan sova inatt. Du kanske redan har somnat nu..hoppas det och att du känner dig piggare imorgon. Tänker på dig så.
Kram malin

Anonym sa...

Tens-plattor Clas Olsson!!!!!

Ulrika sa...

En förstoppad mage är hemskt att ha. Något som brukar fungera är om man på morgonen dricker samarin, två påsar i ett glas vatten, på fastande mage och sedan väntar lite med att äta. Det är bra om vattnet hinner ta sig till tarmen innan man fyller på med frukost. Får du inte i dig hela glaset kanske det fungerar ändå. Sedan är det viktigt att dricka mycket resten av dagen. Kan vara värt att testa om du inte mår för illa av att dricka samarin som ju är lite salt. Lycka till!

Kram!
Ulrika

Anna R sa...

Hej Linda!
Önskar verkligen att du får sova riktigt gott och länge i natt!!
Och som vanligt hoppas och önskar jag att du ska vakna imorgon och vara mycket piggare!!
Mysigt med fina blommor och presenter!! Det är du värd!!
Och Du... Vad söt din Adam är!!
Så lik dig oxå!
Många varma kramar Anna R

Anonym sa...

Massor av styrkekramar till dig Linda!

Kram Annika

Beata sa...

Hej!

Önskar att du får en bättre natt med mer sömn och så lite smärta som är möjligt!

KRAMAR!!!

Anonym sa...

Kramar och en massa lycka önskningar till dig och din familj, jag önskar att ni har det så bra det bara går. Ber för er.Vänligen Susanne
Kram!

Anonym sa...

Hej
Satt bara och funderade lite....jag har oxå svårt att äta, kräks en del pga min sjukdom. Jag har fått en massa olika näringsdrycker. De smakar lite som milkshake. Det finns en himla massa smaker, tyvärr klarar jag bara av 2 av dem. Kan du inte få lite sådana att testa? Det är jobbigt för kroppen att inte få näring och då tar det längre tid för immunförsvaret att hämta sig.
Mina sämsta dagar håller jag för näsan och dricker....
Kramen

AnnTh sa...

Skrev nyss hos din man. Vill bara säga att du har en sådan vacker familj. Vilka underbara bilder och så mycket kärlek ni förmedlar.
Trots er sorgliga situation sprider ni glädje med era bilder och viktig insikt om viktiga saker.
Livet har välsignat mig med 6 underbara barn, nu mellan 17- 34 år. Vår 25 åring blev sjuk för ett år sen, men medicinerar och kommer att bli frisk. Hoppas av hela mitt hjärta att du också blir det.Med mycket kärlek..
Ann Thörnquist
Piteå

Malin sa...

Klart ja håller tummarna för att värdena blivit bättre :-)
Hoppas du får sova gott i natt, du behöver ju alla dina krafter.
Kramar Malin

Linda sa...

Lizen: Största orsaken till att jag inte vågar förvara mediciner i sovrummet är att barnen ska komma åt dem. Men det är klart, med något låsbart skåp så borde det funka. Men det är ju starka grejer så det gör att man blir lite nojjig för att de kommer i orätta händer.

Gunilla: jag har en Temperamed-madrass som påminner mkt om Tempur. Den är jättebra!! Men när det gör som mest ont så hjälper inte ens den fullt ut.

Maria: Såg att när det gäller vinsten så har han försökt få kontakt med dig men utan att lyckas, men jag mailade tillbaka till honom nu och vidarebefordrade din fråga... så jag hoppas att det löser sig! :-)

Ulrika: Tack för tipset angående Samarin. Just när det gäller magmediciner så har jag testat ALLT snart! Borde ha världens diarré vid det här laget, men icke sa Nicke! :-P Allt smärtstillande har helt klart en väldigt bromsande effekt på magen. Inte kul för det har t o m känts som att tarmarna håller på att slå knut på sig själva!

När det gäller näringsdrycker så tror jag att jag skulle få testa lite olika sorter via hemsjukvården. Hon som kommer och tar prover i morgon skulle nog ta med ett gäng som jag kan få smaka på.

kram Linda

Anne sa...

Glömde skriva förut....att det är krossade linfrön som man kokar till en gröt som blir omslag till bölder, hudutslag, svårläkta sår eller smärtande kroppsdelar. Gröten ska bli seg och slemmig....
En gammal beprövad metod som också används till bla hästar när de har smärtor. Man brer den sega gröten på en bomullstygbit och ovanpå lägger man ett större varmt ulltyg av någon gammal tröja eller filt.
Kan tyckas något bökig, men det ger inga bieffekter i alla fall.
Lycka till!