fredag, december 10, 2010

BLODPROV, BUSIGA BARN OCH BESVÄR MED ÖRAT

Nu på morgonen har jag haft besök av hemsjukvården och en som jobbar på labbet. Blev stucken i fingret och hoppas på att värdet på mina vita ligger högre idag. Men hoppet känns väl tyvärr inte så jättestort. Blir inte förvånad om de ringer sen och säger att jag tyvärr inte kan få min behandling idag. Inte förvånad, mest besviken. :-(

Har även börjat dagen med en dos kortison. Ska ta detta efter ett schema som jag har fått. Återstår att se om de gör så jag mår bättre eller sämre, men jag tänker ge dem en chans iallafall. Förhoppningsvis gör det att jag blir mindre illamående och får mindre ont. Det jobbigaste är om jag reagerar som vid tidigare tillfällen med att bli så uppe i varv att jag inte kan koppla av eller sova tillräckligt. Då var det sömnbristen som fick mig att må dåligt.Idag är våra små busfrön här hemma verkligen i sitt esse. Erik börjar bli lång och når lite allt möjligt. Bland annat rev han ner en jul-blomma som stod i fönstret förut. Hörde en duns och att han tjoade från det andra rummet. När jag kom dit hade han jord i hela munnen och blommorna låg över både honom, gåstolen och på golvet. William är också på sitt allra bästa klå-finger-humör idag och han testar varenda liten gräns som finns.

Något mer som är jobbigt är att jag fått sådana hemska besvär med mitt ena öra. Är det någon som har någon teori vad det kan bero på?! Tål inga höga ljud utan allting bara "skorrar" i örat och gör jätteont. Kan knappt ens prata i telefon för tillfället. Likaså när någon kommer hit och hundarna börjar skälla, ja då gör det så fruktansvärt ont!!

Läkaren tittade i örat innan jag åkte hem från sjukhuset i måndags och konstaterade att det var lite rött men annars kunde hon inte se något särskilt. Det känns inte direkt som någon öroninflammation heller. Men som sagt, alla höga ljud är en plåga!

Fick hjälp av William idag att öppna paket nr 10 i julswappen. Idag var det ett litet paket! Han var helt övertygad om att det var godis i det. ;-) Men det var det inte. Däremot en jättesöt liten Domherre. Vi har en En i en kruka (haha, blev konstig mening det här med alla "en") så jag hängde den där i. Blev jättesött! Tack snälla tomten... vem du än är... har faktiskt inte lyckats klura ut detta ännu! :-)20 kommentarer:

Åsa sa...

Full med liv och rörelse omkring dig nu, tydligen. jag hoppas att det ger dig energi och att det inte tröttar ut dig helt istället. Jag håller tummarna för din nystartade behandling så att kampen kan fortsätta.

Båda mina öron är väldigt känsliga för ljud. Jag sätter det i samband med värktabletterna för det är extra besvärligt ca en timme efter jag tagit oxycontin eller oxynorm. Men det är jag det.

Ha en bra dag. Kram.

Anonym sa...

HejLinda,vi förlorade vår Simon i hjärntumör för 2 år sedan,han hann fylla 13 år.Min man hade cancer för nästan 20 år sedan och han fick tinnitus av cellgifterna.Han kan ibland reagera för höga ljud fortfarande.Tänkte på dej när du skrev om dina öronbesvär.Sköt om dej,kram Kia Hulin

Sofie sa...

Hej Linda
Det är inte för cellgifterna du får ont i öronen av höga ljud? jag fick så under hela min behandling.Kan fortfarande ha det så ..Håller tummarna för dina värden är bättre idag Stora Kramar

[ lilla fru werner ] sa...

Hej Linda! Har precis hittat till din blogg. Jag önskar dig och din familj lycka till med allt. Jag håller både tummar och tår för att du ska bli bättre... Sköt om dig och hoppas ni får en fin helg!!!

Sara sa...

Hoppas på bättre värden idag och att kortisonen ger en bra verkan. Känner igen det där med att bli spetsad av kortison. Min mamma blev en riktig duracellkanin, och det trots att hon fick dialys tre dagar/veckan som annars är väldigt jobbigt. Från det ena till det andra-vilken trevlig ide med julswap! Precis som när man var liten. Önskar att din helg blir så bra den kan. Många kramar från Skåne!

Susanne sa...

Hej Linda.Jag hoppas att du kan gå på Adams liciatåg i kväll.Själv var jag på luciamorgon på Brandstorps förskola.Det var nog sista gången som Oskar var med.Han slutar nog när han börjar femman.Ska bara ha lovplats.Tänk var tiden går fort.Han har varit där sen han var 14 månader.Känns konstigt att han ska sluta.Dom blir så stora för fort.Stora kramar Susanne

Josefina sa...

Hej!
Jag får så i öronen vid migrän. Men kan säkert ha olika orsaker.

Kram på dig!

Josefin sa...

Usch jobbigt när det är så i öronen =(
Jag har tinnitus och när jag inte mår bra, tex är förkyld eller nere så blir varenda ljud som knivar i öronen =(
Tips att stoppa in öronproppar, hjälper iaf lite mot de allra högsta ljuden.
Kram på dig!

Anonym sa...

Tummar och tår är dina, jag hoppas verkligen att dina värden är bättre så att du får en chans att ge cancermonstren en match. Vi är många som hejar på dig ska du veta!

Sofia

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Det var roligt att prata med dig innan. Hoppas jag inte tröttade ut dig? Jag hoppas du kan komma iväg på Adams luciatåg idag!

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

Håller tummarna för att dina värden blir bättre.
Stackars dig som nu även har problem med örat. Hoppas att det går över!
Kram Pia

Jenny sa...

PRova att ta kortisonet tidigt på morgonen, så kanske du får sova på kvällen! Lycka till!

Tycker din historia är så hemsk, har en son på 10 månader och nästa på väg. Har enda sedan han kom till oroat mig för att dö.. vill inte missa en sekund :(
Jag är kroniskt sjuk och vet inte hur framtiden ser ut, men min son har fått mig att ta vara på DAGEN!

Tänker på er, dig och din familj!

Karlskronamamman sa...

Hej. Hittade precis din blogg via Bambi. Sitter med tårar i ögonen och kan inte för mitt liv föreställa mig vilket helvete du och din familj går igenom.
Det är så klart inget jag kan göra men jag kan i alla fall skicka dig en cyberkram. Jag kommer att komma tillbaka och följa dig och hoppas på att du får uppleva många fina stunder tillsammans med din familj.

Anonym sa...

Hoppas kortisonet hjälper snabbt. och ja duracellkanin är väl det sista du behöver vara på natten. men finns det inte bra starka sömntabeletter som slår ut piggeffekten av kortison?

Anonym sa...

Jag tror du får ett positivt besked idag:-) nu ska spökena få sig en omgång, så dom ger upp. Tittar in ikväll.
Kramar om dig
//Ika

Anonym sa...

Hej!
Jag har haft eksem i örat och det gör väldigt ont samt att örat blev känsligt för ljud.Det kanske kan vara något sådant? Hoppas att dina värden är bra idag så att du kan få din behandling.Kram Johanna

Lina sa...

Jag har tinnitus sedan ett par år tillbaka och har väldigt svårt för höga, framför allt "skarpa", gälla och plötsliga ljud (hundskall, någon som tappar något i golvet, kastruller som skrället, barnskrik).
Jag vet inte om det är det som drabbat dig (hoppas inte), men något som kan hjälpa - oavsett om det är tinnitus eller någon inflammation/svullnad - är Rinexin. Okej, fler tabletter ;), men det kanske det kan vara värt? Man tar 1-2 st. De fungerar avsvällande och lättar upp något.

Tänker mycket på dig, fina du.
Kram <3

Anonym sa...

Hej fina Hjälten Linda...
Hoppas, hoppas, värdet är bra idag.....
Du beskriver dina/ditt öra som när jag hade efter en förkylning fått hål på trumhinnan, kanske dina trumhinnor är sköra av dina låga värden? Mina trumhinnor går det hål på (efter första skadan)när jag ex. snyter mig, blåser upp ballonger osv... fick tips att använda öronproppar, som silar ljudet, men inte gör en döv. Det finns ju många olika "styrkor" på öronproppar :) detta hjälpte mig mycket, för jag hörde ändå normal samtalsröst...

Massor-maxi-varma-kramar till er från Tuvan-Pia

Inger M sa...

Linda vännen, du ska då prövas på alla vis! jag blir alldeles matt och svag, när jag läser. Tänk om det var så inrättat, att man kunde lasta över lite smärtor och trötthet till någon annan, när man känner, att nu får det vara nog.
Då kunde vi alla dina bloggläsare fördela ut dom smärtorna bland oss. Det skulle ju inte vara så betungande för var och en, när vi är så många som följer dig.
Ja, drömma går ju bra, skiiit också !!
Men Linda, du ska veta, att vi håller tummar å tår, blir många blåa sådana, för dig !
Vi tror på dig! Du behövs så otroligt, Du är unik. Du vet väl om, att du är så värdefull!
Mjukaste, goa kramen till er allihopa !
Inger M

Lotta sa...

Hej Linda...
Hade liknande skorrande efter min trumhinna sprack...av då vad jag tror var öroninflamation.
Allt var så obehagligt.

Följer din blogg sen jag ramlade in genom Ludmillas Blogg för någon månad sedan.
Du har verkligen skriftens gåva.
Alla ord faller på plats och rätt in i själen.

Kramar från Småland.