torsdag, november 25, 2010

VAD HAR HÄNT?

Ligger här i sjukhussängen och är trött, trött, trött!! Blev knappt någon sömn under natten som gick. La mig rätt tidigt igår kväll för jag mådde inte så bra, men hela natten har jag vaknat till och från för att det gjort så ont.

Men det var när jag vaknade runt 3-tiden som det bara blev värre och värre! Var uppe och tog Ipren och Panodil och värmde vetekudden. Det hjälpte inte mycket, så jag testade även ett varmt bad. Inte heller det hjälpte. Gick och la mig igen, men skrek av smärta! Till slut ringde maken till Onkologen och frågade vad vi skulle göra. Fick svaret att vi skulle åka in till akuten.

Som om det inte räckte med den fruktansvärda smärtan så var vi dessutom insnöade. Vägen som går utanför vårt hus var inte plogad, utan det var bara som en liten smal stig, så vi körde fast! :-( Lite panik, för hur skulle vi nu ta oss till sjukhuset??! Jag fick bara mer och mer ont och maken ringde efter en ambulans istället. Till slut lyckades vi komma loss med bilen och möta upp ambulansen. Men även de hade bekymmer med snön så det tog en bra stund innan de kom. Jag hade SÅ ont medan vi väntade. Det kändes som vi satt i bilen i en evighet och jag tänkte att jag går ut och lägger mig på vägen och hoppas att nån kör över mig så att någon gör slut på allt det här hemska! Men det gjorde jag inte för istället svimmade jag.

Jag har fortfarande ont, men inte i närheten av smärtan jag hade under natten. Fick smärtlindring redan i ambulansen på väg in. De sprutar in det direkt via nålen i handen så det började ju verka ganska snabbt.

Har även börjat med antibiotika. Vet inte än om det är en infektion, men de ville att jag skulle börja med det redan nu eftersom det tar lite tid innan svaret på odlingen kommer.

Men det finns också en risk att detta är en reaktion på de nya cellgifterna som jag har börjat med. Hoppas INTE att det är så! Vill gärna kunna fortsätta med dem. Dels för att de faktiskt verkar hjälpa lite, dels för att de är i tablettform och jag inte har någon venport att få behandling i och dels för att jag förhoppningsvis får behålla håret under denna behandlingen. Så det finns flera anledningar till varför jag är glad om jag kan fortsätta med dem. Men jag fick inte ta dem nu på morgonen. Får se hur det blir sen och om de hittar orsaken till varför jag fått så ont.

Usch, känns skit rent ut sagt att hamna här! Vill inte vara sjuk! :-(

34 kommentarer:

Anonym sa...

Linda Gumman förstår att du inte vill vara sjuk hoppas du blir bra snart många kramar Emelie bsk 6

Anonym sa...

Hoppas att du blir bättre och får fortsätta din behandling.
Tack för att du uppdaterar oss!
Massor av värmande kramar Pia

Lotta A sa...

Usch , det låter hemskt!
Hoppas de kan finna vad det är, som inte är helt okej.
Och att du kan fortsätta med din behandling.

Har de kollat upp så det inte är njursten, för det har jag hört ska vara helt fruktansvärt.....?

Tänker på dej!
Stor kram från Lotta

MariaMalmgren.com sa...

usch tänker på dig och lider med dig. skall själl börja en kur med Zavedos (cellgifter) för att starta om min kroppp. i tre dagar skall jag ta dessa och sen uppehåll i tre veckor sen en ny dos. så aktiverar man immunförsvaret eftersom mitt inte funkar. oxå i tab.form. men jag tarppar massa hår och mår riktigt skit. ända som hjälper är dimman av morfinplåster,pemperan supp och ketogansprutor. jag har dock inte canser bara en ovanligt sjukdom vid namn EDS och som även den är dödlig. men men läs om min kamp på www.mariamalmgren.com pysslar en del så det är mkt pyssel med sonen. mm .. kram på dig. och jag önskar och ber för att du skall bli lite bättre och få lite ork. nu skall jag in till sjukan.. kraam

Jane L sa...

Håller tummarna att det inte beror på din behandling!! Åh vad jag önskar att du ska få bli piggare nu Linda... Många kramar

CamillaH ♡ sa...

Tänker på dig och det helvetet du går igenom. Hoppas att de hittar nån lösning och att du slipper ha så ont.
Kramar i mängder till dig och hela din familj ♡

Magdalena sa...

Förstår att du inte vill ha ont och behöva vara där. Jag önskar heller inget annat än att du fick må bra och bara vara hemma med dina nära och kära. Hoppas nu att de snart kommer på vad det är. Skönt att du är i trygga händer och kan få den smärtlindrung som behövs... Styrkekramar från mig!

Anonym sa...

Hej Linda!

Jag lider med dig, det måste vara nåt alldeles fruktansvärt det du går igenom, man kan inte ens föreställa sig hur du har det.

Jag hoppas i alla fall att du får den smärtlindring du behöver, att läkarna upptäcker och kan lindra/bota det som tillstött och att du får komma hem till din familj så snart som möjligt.

Kramar i massor

Lizen

Anonym sa...

Precis som en annan person skrev, så tänkte jag genast på njursten!
Vid mitt (hittills enda) anfall, så trodde jag först att det var UVI för det känder precis över urinblåsan och det sved och värkte.
Sen spred det sig ner i ljumsken och ut i ryggen...hemska smärtor!!
Låter kanske konstigt....men det vore väl nästan bra om det var det??!
Kram Siss

Anna-Karin.S sa...

Linda Linda......
Fy vad jag lider med dig o all smärta du måste utstå =( Tänk att det kan göra så ont i så mångas hjärtan när du har ont, vi är verkligen många som lider med dig.
Hoppas du får bli piggare snart!
Stor kram Anna-Karin.S

Grabbarna bus är: sa...

Kära jösses din stackare. STyrkekramar till dig o familjen. Hoppas att du blir frisk fort. Kram

Anonym sa...

Hoppas dom snabbt finner orsaken till din hemska smärta... Läser din blogg varje dag och känner med dej/er. Ingen borde få gå igenom det du och din familj får göra.
Önskar att det fanns något jag kunde hjälpa till med för att underlätta... Tänker på dej och sänder en liten styrkekram!
Pernilla

Anonym sa...

Tycker nästan det låter som njursten också, be att dom kollar allt som har med urinvägarna att göra.Kram på dej och hoppas du snart är hemma igen men hoppas du får vara kvar tills de har fått bukt med smärtan.kramar i massor till dej Linda. Inger A

Anonym sa...

Ja, som dem övriga säger. Det kan ju vara njursten.

Jag har haft njursten och smärtan kan jämnföras när man föder barn vaginalt.

Håller tummarna att du får komma hem till din familj snart igen!

Mama Malaika sa...

Åh vad trist. Jag tänker på dig/er ofta! Förstår inte hur du orkar. Styrekekramar till dig!
från Mama Chaka (alltforforaldrar)

Anonym sa...

Styrkekramar till dig och hopp om att du snart får komma hem till dina pojkar!

My sa...

Kramar om dej! <3 mina tankar finns hos er. Hoppas ni får komma hem fort o du blir bättre.

Anonym sa...

Hej Linda! Följer din blogg dagligen, du skriver så målande och så vackert mitt i ditt/ert elände, jag hoppas att du blir bättre och får åka hem till din familj, 1000 kramar till dig och din familj! Camilla

Ulrika Slottner sa...

Vad skönt att höra från dig Linda även om det gör mig så ont att höra hur jobbigt du har det.
Hoppas du snart får svar och att du slipper den hemska smärtan.
Kram Ulrika

Beata sa...

Hej Linda!
Men hjälp vad otäckt det låter. Hoppas att de snabbt hittar orsaken till din smärta och att du får fortsätta med de nya tabletterna.
STYRKEKRAMAR TILL DIG!!!

Beata

Alexandra sa...

Usch, stackars dig! Tänker på dig och din familj ♥
Blir bättre snart! Kram

Anonym sa...

Men så tråkigt tycker du haft tillräckligt, skickar många kramar till dej
Bitte

Anonym sa...

Även om vi inte känner varandra så har jag dig i mina tankar!
Kramar från Marie

Ingrid Henriksen sa...

Håller tummarna för deg- att du blir bättre- o att du får fortsätta med tabletterna. Livet är orättvist. Men nu SKA du bli bättre.
Klem Ingrid

Anonym sa...

Jag sänder dig mina varmaste tankar, Linda, och hoppas så att du snart får må bra igen!
Stora styrkekramar till dig och hela din familj.

Lisa sa...

Jag fick hjärtklappning när jag såg de 2 senaste rubrikerna.... jag vet inte vad jag ska säga.

Jag hoppas också du får fortsätta med behandlingen du påbörjat och att de kan fixa till så du slipper ha såhär ont.

Styrkekramar
Lisa

Agneta sa...

Stackars Dig Linda. Man står bredvid och är helt hjälplös. Hoppas verkligen antibiotikan kommer hjälpa och du snart känner Dig bättre.
Kram Agneta

Anonym sa...

<3 Hej lille du <3
DU! får inte ge upp du klarar detta också, snart blir du bättre jag vet det bara se framåt, se inte tillbaka se <3 framåt, du klarar detta hör du det!!!!! <3 du är så fin en människa, jag litar på dig imorgon är det bättre <3
Kram Sus

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Stor kram till dig och familjen!

Mia sa...

Men FY vilken otäckt upplevelse!

kram!!!

Anonym sa...

Det låter helt fasansfullt! Se nu till att sjukvården gör allt dom kan- och allt dom ska- så att du inte behöver utstå sån smärta mer! Hoppas innerligt att det vänder för dig. Johanna- en bloggläsare.

Malin sa...

Usch va hemskt. Inte ens när man föder barn svimmar man ju normalt, som är en smärtmardröm enligt mig. Har nyligen hittat till din blogg och blir så ledsen när jag läser din historia. Jäkla skitcancer! Min 5-åriga dotter har leukemi. Många tankar och kramar.
Malin

Maria sa...

Vet inte vad jag ska skriva... Mitt hjärta brister när jag läser om vad ni går igenom! Stor kram // Maria

tigglo sa...

Men fy F*N, nu räcker det väl? Varför kan du inte bara få må lite bra?
Känner inte dej, men har halkat in här via andra bloggar.
Du skriver väldigt bra om något som är så otroligt hemskt och orättvist.
Hoppas verkligen du får bra besked och får komma hem snart.
Tigglo