onsdag, november 24, 2010

SKRUTTIGT VÄRRE

Usch, idag mår jag inget vidare! Trött, yr, illamående, ont i huvudet, är konstant kissnödig, svettas och fryser om vartannat och känner mig allmänt risig. Kör en kombination av Ipren och Panodil, men kan inte direkt påstå att jag skuttar runt särskilt mycket för det. Det blev dåligt med sömn under natten som gick för jag sprang på toa hur många gånger som helst. Tappade till och med upp ett varmt bad mitt i natten i hopp om att det kunde lindra lite grann.

Nu på förmiddagen har jag varit på vårdcentralen för att ta prover, så jag passade samtidigt på att lämna in ett urinprov. Det skulle helst ha legat i blåsan minst fyra timmar, men det är ju inte lätt när man är på toa minst fyra gånger i timman! Så det återstår att se om det visar något eller ej.

Tack för alla tips förresten! Frågade efter huskurer i första hand eftersom jag inte direkt har nån antibiotika liggande här hemma. Eller jo, ett par sorter finns nog förresten i skåpet, men jag vet ju inte till 100% om det är uvi jag har och vet inte heller vilken sort antibiotika som biter på just detta.

Ligger på soffan nu och försöker vila lite. Känner mig mest uttråkad och tittar ut på snön som fortfarande vräker ner. Det har kommit så mycket nu att man knappt kan se vårt staket på vissa ställen!

Utanför vår ytterdörr ser det ut så här.

Spana in de stora snödrivorna ute vid vägen. Inte kan man tro att det bara är november!

Den här underbara ängeln hade mamma med sig när hon kom hit idag. Den är från hennes gulliga moster Inger (som för övrigt själv kämpade mot bröstcancer för några år sedan). Så otroligt fin!! TACK!!! :-)

13 kommentarer:

Beata sa...

Hej!
Usch vad jobbigt att du är hängig, låter som misstänkt uri.
Men oj vad mycket snö ni har fått, här i Uppsala blåser det=kallt kallt, snöar gör det litegrann också, men vi har inte fått så jättemycket snö än...
Krya på dig!!!
Kram från Beata.

Åsa sa...

Jag hoppas att du får ett bra svar på dina prover och att du får bukt med kisseriproblemen.

Ni har till och med mera snö än här i Örnsköldsvik/Norrland. Det är ganska vackert men innebär en massa jobb. Jag håller tummerna för att nån snäll granne med snöslunga tar hand om det värsta.

Ha en bra dag på alla vis!

Aurora sa...

Hej!
Har själv lång och gedigen erfarenhet av urinvägsinfektioner (brukar ha runt tio per år):P och tips för att undvika det är t.ex att tvätta ordentligt därnere och att inte vara kall t.ex. sitta kallt eller bli kall om magen. Även undvika att bada då e-coli bakterierna (som orsakar uvi) har lättare att nå urinröret.
Har man väl fått symtom så är några tips att dricka: tranbär, citronvatten, avkok på persilja (har jag hört), allt surt egentligen, te är också bra för det rinner rakt igenom så det har en bra sköljande effekt plus att det är varmt och gott. Det är bra att dricka ordentliga mängder för att få kissa så mycket som möjligt. Man kissar ju ändå vare sig man vill eller inte men har man då mycket vätska i sig så gör det inte lika ont och man har en chans att skölja bort mycket av bakterierna.
En vetekudde som man kan värma kan ha en stor lindrande effekt om man lägger den längst ner på magen.
Det viktiga är att kolla upp det på en gång.
Krya på dig och hoppas det blir en bra dag ändå!
Kram från aurora

annorlunda mamman sa...

försök att inte gå på toa så ofta. Det är mitt råd. Vet att det är hemskt svårt om man har så ont av en UVI. Sen om du ligger i soffan svep om dig en filt runt höftpartiet o runtom där så du håller dig varm där. Och sen som sagt om du får i dig nåt av de tips du fått.
Kram

Anonym sa...

jag hoppas du får hjälp snart med kissproblemet. och ja till och med i Skåne är det snö men det går garanterat över till äcklig modd som ligger kvar som en snorhal matta hela vinter. ja det var gnällspiken som talade ja.
sov och se en film om du orkar. ängeln är ljuvlig.

Annika sa...

En Ängel till en Ängel. :-) Just nu har ni till och med mer snö än vad vi har och jag bor uppe i Luleå, Norrbotten. Önskar faktiskt att vi fick lite mera, här är det bara väldigt kallt. - 15 grader.
Krya på dig, drick glögg och ha en varm filt runt omkring dig. Hoppas du får svar på proverna, det är jobbigt med uri.
Krya på dig,
KRAM från Annika

maja sa...

Usch så jobbigt du har det!
Var inne hos vimmelmamman o vilka jättefina bilder på dig, svårt att förstå att du är så sjuk när man ser dig på kort, så pigg o fräsch du ser ut! men det är klart man gör väl sitt bästa att se bra ut på kort...

Nu får du allt ta o pigga på dig Linda!
Massa kramar till dig o din familj

Lotta A sa...

Fy, det låter inget vidare.....
Urinvägsinfektion kan verkligen få en att känna sig så risig.

Vilken fin ängel du fick :-)

Tänker på dej
Kram Från Lotta

Ulla-Brith sa...

Hej Linda,

Det stämmer med tranbärsdryck och citron. Rådet fick jag från en sköterska på VC, och det funkade för med.

Kram
Farmor UllaBrith

En Eva sa...

Hej Linda. Jag är ganska ny läsare hos dig, men jag kom in rätt innan röstningen av årets mama - så du fick min röst.
Jag läste om dig hos Vimmelmamman. Idag på hennes blogg är det helt fantastiska bilder på dig. Du är så vacker!
Detta blir kanske ett "märkligt" inlägg, kanske borde jag skriva nåt om din cancer eller din uvi... men just nu ville jag bara säga att jag tycker du lyser! Du ÄR så himla vacker! (och DET är svårt att förstå, hur du kan lysa så, i den situation du är. Jag beundrar dig storligen.)
Jag återkommer.
Mvh En Eva därute.

Lillie plein damour sa...

Hej gumman,
Hoppas att du mâr bättre nu.
Det var av den tredje urinvägsinfekt som den elakartade tumören pâ min äggledare hittades.
Jag har infektion igen och sâklart skenar tankarna..
men jag mâr bra för tillfället och senaste kontrollen var ok.

Du mâste dricka mycket och ännu mer om du har cellgifter samtidigt.
När jag fick cellgifter ( BEP) sâ fick jag vätsketillsättning samtidigt men skulle ändâ dricka 2hemma, vilken man har stor lust med när man mâr skit!!

Jag har även provat homeopati och tranbärsjuice.

Var snäll mot dig själv och älta rädslor, tankar och känslor, det blir värre dâ.
Och var inte rädd för att göra nâgon rädd, det är oftast de sjuka som fâr trösta de icke sjuka...
Varm kram,
J

Anonym sa...

Hej Linda
Kul att du gillade ängeln, så fort jag såg den tänkte jag den är till Linda, och så fick det bli.
Du har säkert urinvägsinfektion, varje gång jag lämnat in urinprov som de kollar snabbt så visar det inget.Så efter en vecka när svaret kommer från odlingen som de skickar till så har man bakterier, har du fortfarande besvär i morgon så ring igen och be dem skicka en odling eller säg att du måste ha medicin mot det. Kramar Inger

Anonym sa...

Hoppas innerligt att du känner dig bättre snart.. Krya på dig...

vilken söt ängel.. säljer din moster sådanna?
KraaaM Nettan