onsdag, november 10, 2010

RUN FORREST RUN

Igår kväll gjorde jag något som jag knappt aldrig gjort förut. Vi var på en restaurang och hade satt oss och fått menyn. Men när vi satt där mådde jag bara mer och mer illa. De som satt vid bordet intill oss rökte nämligen och röken bolmade rakt över vårt bord. Det fanns inga andra bord lediga, annars hade vi ju kunnat flytta på oss. Men att sitta där i röken gjorde att jag inte kände mig sugen på en enda rätt som fanns på menyn. Dessutom spelade de så hög musik där att vi mer eller mindre fick skrika till varandra när vi skulle prata. Så... vi gick därifrån!

Det kändes lite pinsamt först, men jag är glad att vi gjorde det. För istället hittade vi en jättebra restaurang, Bubba Gump Shrimp & co. Jag älskar skaldjur och där fanns hur mycket gott som helst att välja mellan. Vi valde "steamed shellfish", vilket var en mix av krabba, hummer, räkor och musslor. Till det var det jasminris, coleslaw och vitlöksbröd. Detta var nog bland det godaste jag ätit!

Inne på restaurangen fanns det en massa skyltar med citat från filmen "Forrest Gump".

En glad räka! :-)

Ja, det ligger mycket i det.

Lite annorlunda att få sin mat serverad i en kastrull.

Denna restaurang fick högt betyg av oss och kan rekommenderas. Det var mysigt att sitta där, den ligger intill havet och de hade vägg med ett "vattenfall", så man hörde vattnet rinna och vågorna skvalpa. Dessutom spelade de musik som man kände igen från filmen Forrest Gump.


Nu har vi ätit frukost. De andra dagarna har vi ringt efter den så att vi fått upp den till rummet och kunnat sitta på vår balkong och äta. Men idag gick vi ner till frukostrestaurangen och det kommer vi helt klart göra i morgon också! Oj, vad mycket mera det fanns att välja på där!

För av den frukosten vi fått upp till rummet så har det inte varit något annat än glaset med färskpressad apelsinjuice som jag fått i mig. Äckliga korvar, bacon, stekta ägg, stekt potatis och dylikt har jag svårt att få i mig. Framför allt på morgonen och det får mig mest att må illa. Jag trodde inte att de hade annat här på hotellet, så igår åt jag istället en fruktsallad och lite flingor som vi köpt på 7 Eleven. Men det hade jag ju inte behövt göra, för efter dagens frukosten kommer det dröja länge innan jag blir hungrig igen. Där fanns mängder med färsk frukt, bagels, yoghurt, flingor, pannkakor, omeletter och allt vad man kan tänka sig.

Nähäpp, dags att gå ner till poolen nu. Det är helt underbart väder även idag. Men jag måste vara noga med att smörja in mig. Trots att jag satt i skuggan igår och hade min ganska så heltäckande "tant-baddräkt" på mig så har jag ändå blivit lite röd i området där jag har strålbehandlats.

Dagarna här går fort. I morgon kväll åker vi tillbaka till New York. Sedan är vi där ett dygn innan vi åker till Sverige. Vi landar på Arlanda på lördag förmiddag och stannar kvar i Stockholm tills på måndag.


På söndagen är det ju Mama-galan. Det ska bli jätteroligt att gå på den och jag ser fram emot det! Det är flera av mina vänner som ska dit och det ska även bli kul att träffa de andra som är nominerade till Årets mama-hjälte. :-)

Vet bara inte riktigt vad jag ska ha på mig på galan. Min garderob är inte direkt överfull av festplagg. Det är dessutom svårt att vara bröst-opererad och att hitta kläder som sitter snyggt. Hela mitt vänstra bröst är borta och det går ett stort ärr ända ut mot armhålan. Där är det som en grop efter lymfkörtlarna som plockats bort. Sen så är huden på den sidan fortfarande lite missfärgad efter strålbehandlingarna. På högra sidan har jag ett stort fult rött ärr efter port-a-catherna som blev infekterade och fick opereras bort. Jaja, jag kanske kan gömma mig i en stor svart sopsäck? Duger det tro?! :-( Äh, det får bli som det blir. Ser som sagt fram emot att gå på galan!

22 kommentarer:

Lisbet Lindell sa...

Ja inte är man vacker efter borttagandet av ena bröstet men fördelen är ju att det är vinter så man kan gömma sig i lite mer kläder, långärmat och upp i halsen. Och så är dy ju snart i NY igen och där måste det väl finnas nåt du kan köpa att ha på dig på söndag ;)
Njut de sista dagarna, Kram Lisbet

Fotograferande Maria sa...

Hej Linda! Åh vad härligt ni verkar ha det!! Så glad för er skull :) JAG ÄR GLAD IDAG! När jag skulle boka biljetetr till mammagalan för nån vecka sedan var de SLUT Men idag VANN jag 2 st. Så nu ska jag med vara där och ge dig en segerkram ;) Så KUL!!!! Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com/

Anonym sa...

gud vad sugen jag blev på den maten du beskrev. underbart. ta sopsäck. du är vacker i allt men det är nog för varmt och kletigt. kanske en jutesäck.

Ludmilla sa...

Jag ser fram emot om det går att få till att vi ses i helgen!
Du har verkligen ett hektiskt schema! Hoppas att du orkar!

Vad gäller ditt ärr och ditt frånvarande vänstra bröst så är det ju faktiskt så det är. Du är opererad för bröstcancer. Och det är faktiskt därför du är där på galan. Om du försöker dölja det kommer alla ändå att leta och titta efter ärret och bröstet och fundera på hur verkligt det ser ut osv.

Jag röstar för att du ska låta bli att försöka låtsas om att du inte har opererat dig.

Du är bra precis som du är. Men eller utan bröst!

Kram

Vanessa sa...

Alla ni som har fått ett bröst bortopererat - Ni är hur vackra och fina som helst! Lovar, lovar, lovar att det bara är ni som tänker på det!

Ni är vackra, modiga och strålande kvinnor!!! Låt inte petitesser som utseende få påverka er. Linda, njut av galan och känslan att vara vacker!

Kramar till alla!

Kristina sa...

Inte varit in på ett par dar då jag fått behandling o varit däckad, det slår mig att man mln varje gång lyckas förtränga biverkningarna, för har det varit ngr dars bättre innan man ska ha behandling så har man tryckt bort det andra. KÄnner så igen mig i ditt klädproblem. Jag är bjuden på min bästa väns disputaion och har inget att ta på mig, just som du beskriver detta med frånvaron av bröstet o protesen som hela tiden skjuts upp av min plastkorsett och syns och sticker upp i halsringningen och ärren och svullnaderna. Jag frågade i desperation om jag fick komma insvept i en gardin o det skulle jag få. Hoppas du hittar något och jag önskar så att du ska vinna. Njut dina sista dagar. Kram Kristina i Umeå

Anonym sa...

Allt klär en skönhet!!

Låter som ni har det riktigt gott -åh va kul för er att få lite avbrott i allt!

kram Gunilla N

malinj80 sa...

Allt passat en skönhet vet du väl???
Ni ser ut o ha det underbart där borta! Är allt lite avindsjuk. Här fryser man ju snart ihjäl!
Usch vad jag hatar vintern. Njut lite av solen o värmen åt mig med!
Hade också gärna velat vara på galan o gett dig en stor segerkram! För jag känner på mig att du kommer att vinna!
Många kramar Malin

Åsa sa...

Du skulle kunna komma i en sopsäck, du hade ändå varit vackrast på stället! För du är en vacker människa. Jag har röstat på dig för din skönhet lyser igenom när du skriver! Kram

Anonym sa...

Du är vacker som du är
Det är klart att du vinner på Galan!!

marianne

Emelie K sa...

Jag blir så glad av att läsa att ni verkar ha det så fantastiskt! Har följt er på resan genom bloggen, men inte kommenterat tidigare. Nu gör jag det för jag vill att du skall veta att jag tänker på dig/er och håller alla tummar jag kan på galan. Jag har röstat varje dag och jag kan ärligt säga, trots att man naturligtvis inte kan veta, att jag tror att det kommer vara du som vinner! Håller alla tummar för det! Du är fantastisk och för mig finns det inte någon av de andra kandidaterna som ens kommer i närheten av dig, även om de har det tufft och är omtänksamma på sitt vis!
Välkomna hem tillbaks till kalla Sverige! Vi har byggt ljuslyktor i snön här ikväll. Är runt nollan, men känns kallare.
Bekymra dig inte för kläderna, det lyser om hela dig, så ingen kommer tänka på vad du har på dig!!
Stor kram från Emelie. Tobbe och barnen hälsar också!:)

Anonym sa...

Linda!
Sträck på sig och var stolt över den modiga, starka, underbara kvinna du är. Våra kroppar är ändå bara skal- nyttjade och märkta av livet vi lever... Hade så gärna velat vara med på Mama galan, men fick tyvärr inte tag på biljetterna:-( Njut av de sista dagarna i USA och lycka till på söndag. Tänker på dig!
//Nike

cecilia kellberg sa...

Ser oxå fram emot att få träffa dig och de andra tjejerna. Hälsningar Cecilia Kellberg

Leva med BRCA sa...

Jag ville bara "heja" och säga att jag är inne och kikar på din fina blogg ibland. Du är stark! //A

Anonym sa...

Du blir snyggast på festen vad du än bär!

Anne sa...

Njut av de dagar som är kvar i NY.

Jag förstår det där med bröstet. Jag tar på mig min protes (har åxå op. bort hela vä. bröst) bara för att det ska se lika ut på båda sidorna, annars blir kläderna helt sneda.

Att ha två bröst handlar inte om vad andra tycker utan vad man känner själv. Skulle kunna göra mycket för att få tillbaks mitt bröst, men jag accepterar att det är som det är.
En kvinna vill känna sig som en kvinna och i det ingår 2 bröst.

Sedan kan man vara kvinnlig ändå med kläder och attiraljer på ,men när man ser sig själv naken i spegeln är det ändå en kvinnlig kroppsdel som fattas.

Så känner jag och alla är olika, och alla känner olika inför sina kroppar.....men accepterar, det gör jag och det tror jag att Linda också gör.

Hoppas du får superkul på Mamagalan och att du vinner förståss!...har röstat på dig flera gånger.
Kram!

Tina sa...

Hittade din blogg genom Ludmillas blogg tidigare ikväll, har läst en bit tillbaka. Blir väldigt berörd. Det är inte rättvist... Jag imponeras av dig, du verkar vara så stark. Dels stark som kämpar, vill, orkar och verkligen LEVER men också stark för att du "accepterar" sjukdomen och känner/förstår din kropps begränsningar... Jag tycker att du är fantastisk, och även om jag förstått att cancern är obotlig så hoppas, önskar och drömmer jag om att du vinner över den.

Jag har länkat din blogg och skrivit lite av den, hoppas det är okej... Du får givetvis gärna kika in och titta om du vill, inlägget heter "Cancer" om de inte ligger kvar längst upp kan du nog hitta det i menyn på sidan.

Ta hand om dig och ha det fortsatt underbart i det stora landet i väst! Njut, kramas med din man och fotografera - foton är underbara minnen och du tar fantastiska bilder!

Stor, varm kram // Tina

Åsa sa...

Jag förstår dina funderingar inför hur kroppen förändrats. Det är inte konstigt att självförtroendet får sig en törn. Glöm bara inte att vi är så många många som tycker att du är vacker på såväl in- och utsidan!

Hanna M sa...

Jag har också varit på den restaurangen!! Och bara älskar den! Allt känns så genomtänkt och smakar utsökt. vi fick dessutom ta med oss våra glas hem :) Kan också varmt rekommendera en promenad ut på den långa piren.
Ta hand om er!

Mamma Mima på Landet sa...

Nä, du är så fin som du ÄR Linda! Jag förstår att du känner så! Jag har åxå massa fula ärr efter operationer (tex ett tvärs över hela magen) men jag tycker iaf att du är fin! =) Odd Molly har ju fina läder som inte är så urringade. Kanske finns det billigare i NY?
Annars är ju Tunikor "rätt" nu.
Tänk på att ALLT klär en skönhet! ;)

Ang skyltarna så va ju run forrest run, en passande skylt och rubrik till det som hände strax innan. =)

kram!/Mima

Anonym sa...

Med ditt leende så behövs ingen festblåsa alls! You look smashing!
En bloggläsare.

Anonym sa...

Du kommer att vara vacker vad du än har på dej på galan! Men visst, jag förstår hur du menar. Börja med att ha en bra grund... Gå in på en underklädesbutik så hjälper dom dej. Det finns speciella behåar för bröst.op kvinnor som sitter väldigt bra (man kan även använda hudtejp så sitter allt ännu bättre) och är snygga! Ingen kan se att man inte har äkta bröst, även om alla vet.
Ett annat klädtips är att pochos är jättesnyggt och inne nu! Dom finns i olika material, färger och former. En svart långklänning med en "slinkig" färgstark poncho över så känner du dej inte "naken".
LYCKA TILL! KRAM!