fredag, november 12, 2010

MERA BUBBA GUMP

Nu är vi tillbaka i New York igen. Vi landade ikväll så vi har kunnat spendera större delen av dagen i det varma härliga vädret. Men det kändes lite trist att åka därifrån och veta att det kan dröja hur länge som helst tills man får njuta av sommar igen. Flygresan gick hur som helst snabbt och smidigt. Mellan Fort Lauderdale och JFK, New York tar det bara ca 2½ timmar. Lite fler timmar tar morgondagens resa då vi flyger härifrån till Arlanda, Stockholm.


Nu på eftermiddagen drog det in lite moln över Florida vilket gjorde att det kändes lite lättare att åka därifrån. Men vi har verkligen haft det underbart där och jag är sååå glad att vi kom iväg dit!!

Det enda som hände på flygresan tillbaka hit och som inte var så kul var att en flaska med nagellackborttagningsmedel (vem är det som har kommit på ett så lååångt ord?) hade läckt ut i min resväska. *suck* Som tur var låg burken i en plastpåse, men hade nog behövt dubbla. Minst! *dubbelsuck*

Har försökt städa bort det ur resväskan och allt där i som fått sin beskärda del så gott som går, men det är starkt och luktar en del ändå. Risken finns att jag kommer lukta så här de närmaste dagarna då jag har kläder på mig som legat i resväskan. Så jag kan ju meddela redan här för er jag kommer träffa i Stockholm att det inte är någon ny amerikansk parfym jag har på mig. Fast det är nog i och för sig ingen som tror heller. Vem vill lukta så här och riskera att alla i ens närhet drabbas av huvudvärk?


Men men... tillbaka till Florida igen för det blev inte så mycket skrivet efter middagen igår. Vi hamnade på samma restaurang som föregående kväll nämligen Bubba Gump. Vi tog en promenad dit, men jag mådde så illa hela vägen dit att jag var osäker på om jag skulle ta mig ända fram eller landa i en buske. :-( Usch usch, det är verkligen hemskt när det känns så! Jag tog en tablett mot illamående och väl framme så blev det lite bättre, men jag hade svårt att få i mig maten fastän den var jättegod.

Det var överhuvudtaget en ganska tung kväll igår då mörka jobbiga tankar poppade upp. Ju mer jag har här i livet som är bra och värt att leva för, desto värre känns det när jag blir så där extremt trött eller mår dåligt och vet att jag förmodligen inte kommer vinna fajten över den här sjukdomen.



Nu har jag förresten kommit på en film jag måste se sen när vi kommer hem igen - och det är Forrest Gump! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den och det är förmodligen en av de bättre filmerna som gjorts. Så jag trodde knappt att det fanns någon som inte har sett den. Men jodå, min egen make! 

Vi funderade även på att gå på bio medan vi varit här och passa på medan inte barnen är med, men tiden har inte riktigt räckt till. För en massa år sedan när jag var i USA så kom filmerna här ut på bio långt innan de nådde Sverige, men jag tror inte att skillnaden är så stor längre utan de kommer nog ut ungefär samtidigt.

Jag älskar att gå på bio, men när man har småbarn blir det naturligtvis inte riktigt lika ofta. Det finns ju visserligen sk "barnvagnsbio" också, men det har jag aldrig testat. Bio för mig är något jag helst gör i lugn och ro utan att behöva oroa mig för att min bebis skriker under hela filmen.

På tal om film så finns det en ny sida som handlar om film som heter Filmtoppen och det är ett gäng filmstuderande kompisar som ligger bakom den. När det gäller filmer så brukar jag ofta vara lite tvärtom mot alla andra. Om en film får dåliga recensioner i tidningarna och på nätet så brukar det vara en film som jag gillar. Betyder det att jag har dålig smak tro?! Eller så tittar jag helt enkelt inte efter samma saker som de som är riktigt kunniga inom film gör. Men jag vet en som har exakt samma filmsmak som jag har och det är min kompis Magdalena. Rekommenderar hon en film så vet jag att den är bra! :-)

Vilken är DIN favoritfilm?!



Detta inlägget blev visst både ganska långt och rörigt. Men det är ju lite som mitt liv är. Det är en salig blandning av roliga, spännande, tunga och jobbiga händelser just nu. Det är som att livet befinner sig både i en dröm och mardröm på en och samma gång!

12 kommentarer:

Anonym sa...

härligt att höra att den första etappen gick bra. här i skåne regnar det och är typ 2 grader varmt och full blåst. härligt härligt.

Lotta A sa...

Trist det där med nagellacks- borttagnings - medlet. Det är ju tyvärr inte känt för att lukta så gott......
Hoppas att eran resa tillbaka till Stockholm går fint, och att det inte blir några förseningar.

Kram kram från Lotta

Anonym sa...

Ber för de sista timmarna i usa och hemresan.Kram Kristina i Umeå

Lisbet Lindell sa...

Hoppas resan hem går bra och att sista dagen blir fin för er.

Kram Lisbet

Anonym sa...

jag har många favorit filmer, lite udda filmer. naturligtvis Titanic, men också 'bitter moon' och andra, särskilt psykologiska thrillers. Bästa svenska filmen var 'Ögat' av Hobert...

marianne

Lisbet Lindell sa...

Kommer Mama galan visas på TV? Någon som vet?

Lena sa...

Haha, sånt där nagellacksborttagningsmedel luktar ju väldigt starkt :) Kan tänka mig att ett och annat ögonbryn höjs om du luktar så :) Den där restaurangen låter precis i min smak, himla synd att den ligger så långt borta...
Älskar också Forrest Gump, den kan man se många gånger. Annars är jag en "sucker" för dramafilmer, gärna kostymdrama... Trevlig resa hem! Kram

Anonym sa...

Kramar till dig och hoppas flygningen till Stockholm går bra. Stockholm välkomnar er med duggregn och någon fjuttig plusgrad;) Lycka till på Mamagalan och hoppas du vinner!
Kramar Hanna

Anne sa...

Önskar er en behaglig resa hem till Sthlm! Det har varit så glädjande att få följa med på resan och se lite vad ni gjort. det verkar som att ni också är riktigt nöjda....förutom lite missöden i resväskan som ni kan skratt åt efteråt.

Kram på dig!
PS. Oj filmer ja...har så många favoriter för jag älskar film.
En officer och en gentleman var riktigt bra när den kom...har inte sett den på många år dock. Titanic minns man för evigt. Forest Gump är också en av favoriterna...måste nog se den igen snart...tack för tipset!

Sist men inte minst vill jag säga.."FUCK CANCER!!! Att du ska behöva ha ont...."den jävla idioten" som min dotter sa.

Anette sa...

Hej
Idag var vi på heron city och såg på"i rymden finns i ga känslor"..den var riktigt bra, sevärd!
Ha en bra flygresa hem.

/Anette, en av alla dina läsare

anna-en ängel i himlen, en på jorden sa...

På tal om filmer. Jag har ju sett ett antal filmer och har väldigt många favoriter. Och jag minns knappt hälften när nån frågar som nu vad jag gillar. Intressant att du skrev om film för jag skrev om det innan jag tittade in här. Själv har jag ju favoritskådespelare och där ingår nog Johnny Depp, inte bara för att han har utseéndet med sig utan för att han går in i rollerna med 100%.

Anonym sa...

Vad gäller filmer måste du se "Nyckeln till frihet" om du inte sett den förut.

/Marie