tisdag, september 28, 2010

WOW!

Många bäckar små... och vet ni vad?! Insamlingen som Ludmilla startade igår har på bara en enda dag kommit upp i den otroliga summan 11 500:-!! Tack snälla alla ni som bidragit. Resan till New York kommer att bli av! Tror bara knappt att det är sant...! Än en gång ett stort TACK!! :-)

39 kommentarer:

Ima sa...

Klart tjejen ska till NY!!!
:-))

Jag och min sambo sätter in pengar idag!

Ima från bc-listan, med sambo

Inger M sa...

Hej Linda !
Vilket fantastiskt initiativ !
Jättebra agerat av Ludmila
Klart att ni ska få resa till NY
Jag har satt in mitt bidrag i dag, med den största glädjen !
Bamsekram till er alla !
Inger M

CamillaH sa...

Härligt!!!
Kram, kram!

Suss sa...

Linda, det är du SÅ värd!
Underbart initiativ av din vän =)
Kram!

Grabbarna bus är: sa...

Ett bidrag kommer även från mig samt att jag la in en blänkare i blogggen min. Klart att du ska till NY :) Själv var jag där -91
kram

Maja sa...

Härligt Linda!

Som alla säger klart du ska till NY!!
Ska sätta in en slant under dagen.
Du är sååå värd denna resa!
Så härligt tycker jag att det är så många som vill hjälpa till så att du ska komma iväg!
Kram

Anna L sa...

Hej Linda!
Jag satte in lite jag också!
Det var jättekul att få bidra :-)
Visserligen också kul att ge till Cancerfonden, men du har berört mig via din blogg och nu har jag äntligen kunnat ge tillbaka till dig!
Jag önskar er en fantastisk resa och massor, massor, massor av minnen.
Har du tur, får du se en val i havet under resan dit eller hem - det är en otroligt cool känsla att det finns däggdjur på vår jord som är så stora att de kan beskådas från ett flygplan!
Kram
Anna L

Kristina sa...

Så otroligt , men jag undrar varför söker du ej från cancer och trafikskadades fond? Där kan man ju få bidrag till resa för dig mest och sen för make och barn och då beställs resan via det resebolag som dom har knytit till sig. Eller har du utnyttjat den möjligheten till att istället ta rehab i Sverige?

Önskar dig allt gott Kram Kristina i Umeå

Anonym sa...

Skickar ett litet bidrag så du kommer iväg!! Massvis med kramar från en trogen bloggläsare

Anonym sa...

Hej Linda, jag har satt in en slant på förmiddagen. N Y är underbart. Hoppas ni kan åka snart! Kramar, Catharina

Martina sa...

Härligt Linda! Klart du ska till NY!! En sååå härlig stad. Ta med dig "gå-skorna" :-)

Lisbet Lindell sa...

Klart du ska till NY, det är kanon att så mycket pengar kom in igår, du är verkligen värd detta!

Kram Lisbet

maria sa...

jaaa, så kul att höra! mitt lilla bidrag kändes väldigt futtigt i sammanhanget, men många bäckar små, som sagt! hoppas att ni kommer iväg snaart!

kram!

Anonym sa...

Hej! Jag följer din blogg dagligen, känner bara dig genom bloggen kan man ju säga. Men jag måste uttala mig om detta med insamling! Jag tycker faktiskt det är helt fel! Jag vet att du är dödligt sjuk, och även många fler. Men just att i bloggen och på nätet begära pengar & presenter från okända tycker jag är helt helt galet. Att man skriver ut sitt kontonummer, adress osv är pga att man ska få hem saker och nu t om pengar insatta. Hur många vill inte åka till NY t ex?! Det är min dröm men jag skulle aldrig ha råd till det, men jag skulle aldrig ha mage till att "tigga" av okända bara för att man är sjuk. Nej. Då är man ute och cyklar. Annars gillar jag din blogg.

Anonym sa...

Litet bidrag kommer från mig också. Hoppas du får en bra resa:) Kram Susanne

Julie sa...

Nu har jag också satt in ett litet bidrag till NY-resan! Hoppas ni får en härlig upplevelse!!
Kram!

Lisa sa...

Jag måste protestera mot Anonym som tycker det är fel med en insamling. Det är ju ingen som har tiggt någonting eller begärt något alls. Det är väl inget fel med att tala om att det finns en insamling och att man kan bidra om man vill?

Jag tycker det är fantastiskt att människor kan "mötas" över internet och hjälpa varandra på olika sätt, istället för att man bara ska sitta och sköta sitt eget och klara sig själv.

Om jag vill hjälpa någon att åka till New York är det mitt beslut och jag känner mig inte tvingad bara för att det står om det på bloggen :) Jag har inte heller råd att åka till NY, men jag har många år på mig att spara. Det har kanske inte Linda.

Vi borde uppmuntra allt gott i världen och låta folk få hjälpa när de vill och kan!

Ronja sa...

Till Anonymy 1:15:
Nu är det ju inte Linda själv som har dragit igång insamlingen och knappast begär hon att folk ska skänka pengar till den heller.

Med andra ord skänker de som vill pengar till insamlingen eftersom de vill det själva.
Förstår inte riktigt hur du har mage att klaga på att folk gör vad de vill med sina pengar?

Själv har jag lämnat mitt bidrag idag, jag hoppas verkligen ni får en underbar semester Linda!

Jenny Stenman sa...

Helt fantastiskt! Vilka goa människor det finns! Du har ett grymt nätverk omkring dig ;-) Pengar kommer så fort jag kan avvara ;-) KRAAAM!

Alexandra sa...

Härligt! Klart att du ska till NY, inget snack om saken! Som du säger "många bäckar små" Inget bidrag är för litet. Får jag länka till insamlingen på min blogg?
Kram

Alexandra sa...

Näää, nu blir jag förbannad på Anonym! Hur kan DU vara självisk nu?! DU vil åka... Eeh, jaha. Men spara då! Du har säkert många år som du kan spara. Det har inte Linda!
Vill du inte ge så låt bli! Jag är glad att detta kom upp i bloggen för jag VILL ge! Även om det rör sig om struntsummor så VILL jag ge!
Pece Love and understanding!

LinneaF sa...

jag och många andra har nog *längtat* efter att någon ska starta något liknande. vi är så många som känner att vi vill göra något men inte vetat vad!
Detta är det bästa som kunde hända, att vi som vill kan bidra med en liten slant för att kunna uppfylla någons dröm!
ja Linda, till NY ska du och jag hoppas att ni kommer få en helt underbar resa!!=)

Anonym sa...

Svar till er från Anonym:
Nej jag har inte heller så många år kvar, kanske månader så det är inte säkert jag heller hinner till NY, eller har råd osv.
Det är väldigt MÅNGA här i världen som lider av just denna sjukdom och väldigt MÅNGA har inte råd, särskilt inte vi som har flera barn.
Men att skriva själv sitt kontonummer till okända folk är för mig helt obegripligt!
Jag skulle aldrig kunna njuta av min resa eller annat om jag visste att jag har fått be folk på nätet om hjälp. Men alla är vi olika.
Och tur är väl det för hur skulle världen se ut om alla dödligt sjuka skulle skriva ut sitt kontonummer och adress?!
Och jag vet att detta inte var Lindas förslag från början. Men hon har själv uppmanat folk flera gånger och påminnt om insamlingen + skrivit ut kontonumret. Hm...att familjen har väldigt kämpigt med ekonomi och annat är begripligt, men vi är som jag skrev MÅNGA I DENNA SITSEN! Hur ska man kunna hjälpa alla och varför bara hjälpa vissa???! Alla sjuka får väl börja blogga helt enkelt så får man hoppas att alla får in pengar till sina resor eller annat. Och preseneter från företag hemskickat och från okända privatpersoner.

Lisa sa...

Anonym: Visst är det många som behöver hjälp! Helst av allt skulle man ju vilja hjälpa alla, men det går ju inte. Ska man inte hjälpa någon alls då?

Och om du inte vill ta emot hjälp ska du självklart inte behöva göra det, men det hindrar ju inte att Linda kan få göra det!

Inger M sa...

"Anonym" som inte ens kan skriva under med sitt namn.Du gör mig så ledsen med din själviska inställning. Ingen skugga ska falla på Linda, när det gäller initiativ till denna insamling till NY-resan. Jag tycker, att det var ett så fint initiativ av Ludmila.Linda är den, som verkligen är VÄRD denna uppmuntran, en tillbakaresa till NY. Jag har gett ett bidrag till resan med största glädje !
Inger M

Victoria sa...

Hoppas du sätter skygglappar för vissa av kommentarerna!
Klart att du ska till NY, med glädje gick jag och satte in en slant. Kram Victoria

Helené sa...

Självklart bidrar vi med en liten slant! Jag hoppas verkligen ni kommer iväg :)

Linda, jag tänker på dej varje dag!

Anonym sa...

Det är många som vill ge Linda lite hjälp till resan för att hon är en underbar och godhjärtad person! Det är synd om människor som inte bara kan låta henne glädjas över att komma iväg på resan!Du är värd alla bidrag i världen Linda.... Lyssna inte på de som måste klaga på allt!
Jag heter Birgitta

Ann-Louise sa...

Har just satt in en slant till din resa och hoppas att du och din man kommer att få det helt underbart i New York. Jag var där i helgen, (bara ett dygn, på hemväg från en tjänsteresa) och tänkte hela tiden på det du hade skrivit i din blogg om att få åka till New York. Därför blev jag så glad när jag såg att det startats en insamling så att jag kunde göra något konkret för att hjälpa dig/er att komma iväg.

Anonym sa...

Hoppas att du får en bra resa och att du får vara någorlunda pigg så du orkar njuta av den.Har lämnat ett litet bidrag
Kram Inger

Mamma Svartvit sa...

Linda, försök att bara bortse från Anonyms kommentar, den förtjänar inte att få publicitet. Jag har sett och deltagit i många insamlingar inom bloggvärlden under åren, och jag lovar dig, det har ALDRIG hänt och kommer aldrig att hända att inte dessa kommentarer dyker upp. Det är helt enkelt något man får se som baksidan av den för övrigt goda saken.

De flesta kan inte åka till NY med kort varsel, kanske inte ens med lång varsel. Varför ska man inte hjälpa alla dessa? Kanske för att de inte gett dig någonting alls, det handlar faktiskt inte om allmosor utan att man blir så innerligt glad över att få ge något litet tillbaka till en människa som via sin blogg berört just mig och fått just mig att komma till en insikt om att varje dag är värdefull.

Håll oss uppdaterade. Det finns många som jättegärna skänker en slant till ifall att det visar sig behövas.

Catarina&Ronny sa...

Hej Linda!

Jag och Ronny satte in en slant till dig igår och vi hoppas innerligt att du kommer iväg till NY.
Det är väldigt kul att få hjälpa ngn annan och jag förstår inte den missunnsamhet som finns från "anonym".
STOR KRAM!

annicap sa...

Jag måste också kommentera anonyms inlägg...

Jag hoppas att Linda kan njuta extra mycket över sin resa, tack vare att den är skänkt från många av hennes kända och okända vänner. Vilken generoisitet det finns i världen - jag blir alldeles varm i hjärtat.

Givetvis har jag också satt in en slant och är glad att jag får vara en del av Lindas resa. Det känns bra för mig att kunna göra något för en sjuk småbarnsmamma.

Varm kram, Linda, från en okänd daglig läsare

Anonym sa...

Jag är också en okänd läsare som verkligen tycker Linda förtjänar resan!

Anonym sa...

Åh, vad härligt. Och jag säger som många andra att jag har ju inte hunnit sätta över pengar ännu men ska...kram Christina

Anonym sa...

Självklart ska du till NY!!
Har satt en slant idag :)

Och angående tigga eller ej...
Den som vill och kan ger ett bidrag och det är ju helt frivilligt <3
så tycker inte att det är nåt att hetsa upp sig eller bli upprörd för...

Styrka Kärlek Hopp & Mod
Kram Jenny

Linda V sa...

Hej Linda! Som jag skrev innan så önskar jag så att du ska få sparka kring i löven i Central Park och bara få vara du och Lars för en stund. Få rå om er själva bara. En varm kram! Ett litet bidrag satte jag in igår.

Linda, Marie G:s svägerska.

Malin G sa...

Fina fina Linda!
Känn dig enbart glad över att så många vill bidra till din resa!
Tänk så många gånger du påminnt om insamlingen till cancerfonden, och så mycket pengar du samlat in! Pengar som inte kommer dig till del i första hand, utan till en forskning som ger hopp för framtida cancerpatienter.
Den som ger gott, får gott tillbaka!
Stor kram till dig!

Jörgen/Susanne sa...

Hej Linda!

Självklart sätter vi med glädje in en liten slant till Din resa!
Ska göra det på en gång!

Ha en trevlig New York vistelse!
/Jörgen och Susanne, trogna bloggläsare :-)