tisdag, september 28, 2010

TISDAGSKVÄLL

Dagen går mot sitt slut. Tänkte bara skriva några rader innan jag stänger av datorn och går och kryper ner under täcket. Är trött, trött, trött... (som vanligt)! :-( Har legat i soffan och kikat på Idol och så har jag laddat över bilderna som jag tagit idag från kameran till datorn. Egentligen skulle jag ha åkt iväg på vattengympa ikväll och hade sett fram emot det, men dessvärre satte min onda höft och rygg stopp för det. Låg istället gråtfärdig på soffan hemma hos mina föräldrar och önskade att de smärtlindrande tabletterna jag hade tagit kunde trollat bort det onda lite snabbare.


Några bilder från Öppna förskolan idag.


Det är riktigt mysigt att fika tillsammans.


William hittade flera jämnåriga kompisar att leka med. 


Lilla charmtrollet Elsa. Hur söt får man vara?! :-)

Jag har även suttit vid datorn en stund nu ikväll och spanat runt efter flygbiljetter till New York. Det känns lite overkligt att kunna sitta här och planera en resa. Det är flera år sedan sist jag flög någonstans och vi kom aldrig iväg någonstans under semestern vare sig denna eller förra sommaren (bortsett från kortare dagsturer).

Jag kan knappt förstå att det är sant att en summa ca 20 000:- så otroligt snabbt kommit in på kontot. Än en gång ett stort TACK för alla bidrag - stora som små!! Är så glad att jag får chansen att förverkliga den här drömmen innan det är för sent!

Men jag kommer säkert att få nypa mig i armen när vi är där så jag fattar att det är verklighet och inte bara en dröm. Ibland önskar jag i och för sig att mycket av det vi går igenom bara är en dröm. Alltså en dålig mardröm där jag snart kommer vakna och att allting är precis som vanligt igen! Kanske är det precis det jag gör nu... sätter rekord i att drömma världens längsta mardröm?! Något för Guinness rekordbok?!



Idag har jag haft kontakt med Cyndy idag, mamman i en av familjerna där jag var au pair. Jag har inte träffat henne på en massa år nu och saknar henne verkligen. Senast vi sågs var i Stockholm. Men det var ganska längesen nu... runt 8 år sedan kanske?! Flera av de andra au pair-tjejerna som de haft har varit tillbaka och haft träffar där, men själv har jag dessvärre aldrig haft möjlighet att följa med. Jag ser verkligen fram emot att resa tillbaka och träffas igen! Har även kontaktat min andra värdfamilj som bor i New Jersey som jag jobbade hos första gången jag var i USA. Även det är en riktigt mysig och härlig familj, så det vore roligt om de är hemma när vi åker dit så att vi kan hälsa på dem också!

När jag bodde i New York lärde jag även känna Pontus. Han är svensk och en riktigt duktig fotograf. Han bor fortfarande kvar i där och jag går ofta in på hans blogg och kikar på de bilder han har lagt upp. Tänk... snart kommer även min blogg att fyllas av New York-bilder! Det ser jag fram emot!! :-) Ni alla får med andra ord också följa med på en resa dit - en resa i bilder här på min blogg!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Naawww.... Söta Elsa! *stolt moster*

Vad brukar man säga "What One give, comes back in three!"
Jag tror att du är en person som ger så väldigt mycket till andra, stöd, vänskap, omtänksamhet, tänkvärdhet genom allt du skriver, fina foton att njuta av, du har haft så många motgångar, men kämpar ändå på, med humöret i behåll dessutom... - det är iaf uppfatningen man får av dig så här på "bekantskapshåll".

"...comes back in three...." Och nu när folk får chansen att ge något tillbaks till dig, så är det inte så konstigt att det blir en stor summa på kort tid. För du är värd det, om någon!

Anonym sa...

Jag och min man va i New York i oktober månad, det var fullkomligt underbart! Strosa lite i Central Park, kolla pulsen vid Times Square, unna sig manikyr och pedikyr på något Drop In ställe...Helt underbar stad som jag gärna återkommer till. Har du och din man tänkt att åka själva? Eller ska barnen med? Hur länge ska ni vara borta? Vi var en lång weekend onsd-månd. Ha det bra!//ÅkarFrun

Lisa sa...

Vad kul att bloggen, dvs vi läsare, också får följa med! Jag har aldrig varit i New York, så det ska bli kul att se!

Lisa sa...

Härligt att höra om dina funderingar och drömmar kring resan. Ska bli sååå kul att få se dina bilder sen.

Att få hjälpa dig förverkliga din dröm var en ynnest för mig faktiskt. Att mitt bidrag från lilla mig tillsammans med andras kan få en medsyster att få förverkliga sin dröm är som balsam för min själ.

Ha nu en riktigt trevlig resa och så får du lova att ta många kort som vi andra kan få "frossa i"

Stor bamsekram
Lisa/Shakiro

Anonym sa...

Linda,
Till att börja med: vad underbart att du nu kan planera din resa till N.Y. Jag håller alla tummar att allt flyter på för dig!!! Men du, när det gäller din onda höft blir jag orolig. Min pappa hade cancer (dog tyvärr för snart 1,5 år sedan:( Hans hade spridd njurcancer med metastaser i huvudet, lymfsystemet, skelettet mm... och han hade så grymt ont i höften som du beskriver. Han gick med det alldeles för länge (tyvärr läkare som nochalerade) och höftbenet eller vad det nu heter var fullt av metastaser, så han fick göra en stor höftledsoperation mitt i alla tuffa behandlingar. Så för din skull, se till att få din höft röntgad ordentligt!!! Hoppas verkligen inte din höft eller något annat kommer i vägen för din resa! Håller alla tummar för dig. Kram Hanna, en trogen bloggläsare

Ingrid sa...

Jag tycker du är beundransvärd. Så positiv mitt i det helvete du befinner dig i! Jag skäms när jag tänker på hur mycket man ibland klagar - tårarna rinner när jag läser om ditt levnadsöde...jag önskar av hela mitt hjärta att du lyckas bekämpa cancern.

Fotograferande Maria sa...

Linda jag är så glad för din skull! Att ni faktiskt kan komma iväg :) <3

Kram Maria
http://mariasdagbok.blogspot.com

Anonym sa...

Vad underbart för dig att få komma iväg på en drömresa! Hoppas ni får supertrevligt! Det ska också bli underbart att få följa er resa genom bilder. Har själv aldrig haft råd att åka utanför detta lands gränser (som sjuk är det ju tyvärr så), så det blir nog lite som att få resa själv också. Det ska bli så spännande! Du är sååå värd detta!

Många kramar till dig och din fina familj!

MiaL sa...

Men du Linda, världen är bra liten. Den Pontus du refererar till känner jag till. Har jobbat i hop med hans underbara syster Pia i många år. Hon är en underbar människa. Det var några skakiga dagar 11 september innan vi visste att Pontus klarat sig från WTC.
Hoppas att du kommer till The Big Apple!
/Mia Växjö

Anonym sa...

Jag är verkligen så glad och varm i hjärtat över att ni kommer till att komma iväg på er resa <3

Styrka Kärlek Hopp & Mod till er

Kram Jenny

anna sa...

Vad roligt att du och din man kan komma iväg till New York. Det är du värd! Tänk å få va där en härlig höstdag som denna å bara få rå om varandra utan barn. Har själv tre stycken så jag vet att det kan vara snålt med egentid ibland:) En stad som jag gärna skulle vilja åka till också, ta massa fina bilder(som du är bra på) så kan vi läsare också få en bild av staden. Kram Anna

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad underbart att du & din man ska åka till New York! Förstår att du ser fram emot det. Det ska bli jätte spännade att få "följa" med på er resa genom dina bilder. Du fotograferar de mest vackra motiv jag sett och har verkligen öga för de fina små detaljerna i livet.
Stor varm kram från Eva

Anonym sa...

Åhh, så underbart härligt med en resa till NYC, oj vad du är värd det! Tänk vad många fina människor det finns, tillsammans kan vi mycket!

En liten tråkig, men ack så viktig detalj, är dock att det nog dessvärre inte finns någon försäkring som täcker dig och om något skulle hända dig när ni är borta blir det dyyyyrt för er. Dels för att, som du säkert vet, är snordyrt med sjukvård i USA och dels för att det är minst lika dyrt att resa hem som sjuk på flyget och något som inte bara kan boka själv.

Karin, en trogen bloggläsare som dessvärre har koll på försäkringsbranschen och i synnerhet reseförsäkringar

linda brandin sa...

Hej

Vi är en svensk familj som bor i norra new jersey. Vi bor ca 30 min från manhattan. Ni är välkomna hit på middag om ni har tid o ork när ni kommer. Maila gärna.

Linda.brandin@gmail.com