söndag, augusti 22, 2010

VÅRT ANDRA HEM

Ibland känns det lite som att sjukhuset är vårt andra hem. Är det inte jag som är där så är det något av barnen. Kan inte minnas senast då det gick en hel vecka utan sjukhusbesök!

Igår var William risig. Hög feber har han haft förut, men för det mesta märks det inte så mycket på småbarn ens när den går uppåt 39-40. Det gjorde det igår. I vanliga fall är han som en liten Duracell-kanin som har så mycket spring i benen och är nyfiken på att pilla på precis allt, men igår orkade han ingenting. Han var som en trasa och han skakade av den höga febern. Trots både Alvedon och Ipren så stannade termometern på 40,0 på kvällen och han hade inte kissat något sedan morgonen. Försökte muta honom med allt möjligt, men det var svårt att få i honom något. Risig i magen var han också och på kvällen var det inte tal om lite löst bajs utan vattniga blodiga illaluktande diarréer.

Hade kontakt med barnakuten på eftermiddagen och de ville att jag skulle ringa tillbaka igen och berätta hur det gick, men sen när jag försökte ringa så gick det inte att komma fram utan man kom bara till en telefonsvarare. Så sen bestämde vi oss för att åka in för det kändes oroligt att vara hemma med honom när han var så allmänpåverkad som han var. Var även lite rädd för vad febern skulle landa på när Alvedon och Ipren började gå ur kroppen.


Trött liten sjukling i vagnen.

Inne på akuten undersöktes han och de tog en del prover. CRP låg på 99, så det var ju förhöjt (när man är frisk brukar det ligga under 10 har jag för mig), men de kunde ändå inte säkert säga om det rörde sig om virus eller bakterier. Även vissa virus kan ge höga CRP-värden.

Som tur är så började han bli lite bättre redan när vi var på sjukhuset. Febern gick ner någon grad och vi lyckades få i honom både lite isglass och saft (sugrör är bra!), och till slut fick vi åka hem. Var hemma runt 1:30.


Även pappa blev trött medan vi var där och tog sig en tupplur. ;-)

I natt har det inte blivit den allra bästa sömnen. Den har varvats med gråt, blöjbyten och påfyllning av febernedsättande. Idag har han haft korta stunder då han varit lite piggare. Har då passat på att få i honom välling och han har till och med orkat öppna några paket som han fick igår.


Jättefina tavlor som grabbarna fick till sitt rum av Lotta och Magdalena m familjer.


En helt underbar tavla fick även vi i bröllopspresent! Tack Lisa m. familj för denna.


En till av alla fina bröllopspresenter. Den här kommer lysa riktigt fint! Tack Lotta m familj.

5 kommentarer:

Lotta A sa...

Jag lider med er ,över alla turer fram och tillbaka till sjukhuset.

Jag kan bara föreställa mej att det måste vara oerhört påfrestande att behöva befinna sig på sjukhuset både nu och då............
Det är ju inte en super mysig miljö.

Hoppas , Hoppas att lille William piggnar på sig. Att det snart är "spring" i benen igen på honom......

Tänker på er!
Kram Lotta

Amy sa...

Stackars lillkillen! Vart är barnens fina tavlor köpta?

Linda sa...

Oj de doptavlorna var fina.. Vet du vart de är köpta?? Skulle vilja veta för det är något sådant som jag skulle vilja ge bort i doppresent..

Lotta A sa...

Till er som undrade vart dop tavlorna var beställda,så är de beställda från ett ställe som heter:

http://snostjarna.blogg.se/2009/october/doptavlor.html

Tavlorna är jättefina!
Jag kan verkligen rekommendera detta stället ,snabb leverans och mycket trevlig kontakt.Man kan själv önska vilken färgsättning man vill ha på tavlorna.

(Obs! Ramen ingår ej, utan det får man köpa till själv.)

// Lotta

Anonym sa...

Kramar till hela din familj!!! Det skär i hjärtat att läsa om att ni var tvugna att tillbringa kvällen på barnakuten. Jag hoppas och tror att William snart är på benen igen!

Kram Helena