måndag, augusti 23, 2010

SKOLSTART

Idag var det skolstart för många barn och det var det även för våra stora killar. Adam har bara ett år kvar i sin skola och han ville gärna gå kvar där. Samtidigt känns det skönt eftersom alla där vet hur läget är här hemma. Han har de bästa lärarna han kan få, han går i en riktigt mysig klass och han känner sig trygg där. Det betyder mycket!

Men det var lite nytt för honom nu med bussen. Han måste byta buss på ett ställe och dessutom behöver de busskort. Så i morse åkte jag med honom. Fast det var inte enbart för att göra honom sällskap utan även för att det var längesen jag var i skolan. Det kändes som ett bra tillfälle att hälsa på och även få information om hur den kommande terminen ser ut.Det händer en hel del där nu under höstterminen. Den stora grejen är att de ska få en helt ny skola! Byggnaden där de går nu är dålig och har mögelskador. Så om några veckor kommer den att rivas och framåt december ska förhoppningsvis den nya skolan finnas på plats! Först var det meningen att eleverna skulle gå i Brandstorp under tiden, men det var ändrade planer nu. Adams klass kommer gå i träslöjdens lokaler.

Nu i eftermiddag har vi ringt runt och försökt ta reda på vilket busskorts-alternativ som blir det bästa för honom. Eftersom det är ett eget val att gå kvar i den skolan får vi bekosta resorna själva. Det var lite svårt att få någon klarhet i det först eftersom vi blev hänvisade runt till olika personer hela tiden och till slut var det två personer som båda hänvisade till varandra! ;-) Men nu tror jag att det är löst!

1 kommentar:

Lotta A sa...

Japp, då var skolan i gång igen!
Här hos oss så var det Cajsa som hade den största förändringen.
I och med att hon nu har bytt skola och börjat på högstadiet.

Så det var nog lite pirrigt allt.
Men dagen har gått bra och hon är nöjd med sin nya klass.

Hoppas att det kommer att fungera bra för Adam, nu när han ska åka buss.
Så roligt att det blir en ny skola i Fagerhult,det känns som det var på tiden!

Kram Lotta