lördag, augusti 21, 2010

ERIKS DOP

Idag har vi haft barndop för Erik. Vi hade dopet i Brandstorps kyrka, som är en fin och mysig liten träkyrka som ligger i det lilla samhället där jag är uppvuxen.

Dagen började tyvärr inte så jättebra. Tidigt i morse tassade William in till oss och jag nästan brände mig på honom. Kände på hans panna och han var alldeles glödhet. Men tårtorna var bakade och församlingshemmet stod redan dukat för ca 70 gäster, så det fick bli dop ändå! Det kändes lite hemskt att dra iväg med honom när han inte mådde bra, men han har fått sitta och mysa i mormors famn och ta det lugnt så det har gått bra ändå.


Erik ligger i pappas famn och kikar på prästen.


Min kusin Jessica sjöng Theos sång. Det var så otroligt fint!!


Psalmerna vi sjöng var "Du vet väl om att du är värdefull" och "Tryggare kan ingen vara".


Erik tillsammans med sina faddrar Lasse och Lilly.


Erik gör en rolig min.


Att döpas tar på krafterna.

Efter dopet i kyrkan hade vi ett kombinerat dopfika och 2-årskalas i församlingshemmet. Ett stort TACK till mina otroligt snälla släktingar som hjälpt oss idag med allting! Vi hade aldrig klarat det utan er!

Jag har nog varit lite för optimistisk och trott att min rygg är bättre än vad den är. Tog en svagare dos av smärtlindring både igår kväll och i morse, men nu känns ryggen inte bra alls. För övrigt är det väl rätt okej, men emellanåt blir jag trött trött trött...!

Nu får det bli några lugna dagar. Ja, så lugnt det nu blir med sjukt barn och skolstart på måndag! Tänk att sommarlovet redan är slut. Sommaren med för den delen. Det börjar kännas som höst ute.

William ligger och sover nu, men jag ska kolla hans temp igen när han vaknar. Trots Alvedon har den legat över 40 grader idag. Tog kontakt med barnakuten för jag är lite orolig för honom när febern är så hög och han är så svår att få i vätska, så nu har han även fått Ipren. Någon timma efteråt hade han 39,5. Lyckades få i honom några små bitar melon förut, men annars går det ganska trögt. Inte ens glass går hem. Har "tvingat" i honom saft på tesked. Vätska måste han ju få i sig!Får hoppas att det vänder snabbt så han blir frisk och kan öppna alla fina och roliga presenter som han har fått idag. Han fyller ju inte år förrän på torsdag så förhoppningsvis är han pigg och kry på sin födelsedag!

9 kommentarer:

malinj80 sa...

Tack så jättemycket för att vi fick komma! Ett jättefint dop och vad duktig Jessika var när hon sjöng! Och Erik var också duktig =)
Kram kram

Lotta A sa...

Tusen tack för en jättefin tillställning, det var så mysigt och fint! Trist för lille William att han har blivit sjuk.Men hoppas det ger med sig , så han snart är piggelin igen.
Kram från Lotta med familj

Magdalena sa...

Tack för allt i dag! Det var ett mycket fint och stämningsfullt dop för Erik. Och Jessicas sång var underbar! Hoppas att Willliam snart är på benen igen och att din rygg känns lite bättre imorgon.
Kram kram!

Anonym sa...

Tack för i dag det var en så fin dopgudstjänst, med fin sång och fint tal av prästen.Så roligt att vi fick vara med.Hoppas nu att william piggnar till och får titta på sina paket.Stora kramar till er.
Inger och Bosse

Grabbarna bus är: sa...

Styrka till er. Ni verkar ha haft ett fint dop o jag hoppar att William är böttre imorgon o att u är likaså.

Kram från Sthlm

Grabbarna bus är: sa...

Sorry att vissa tangenter inte fungerar som de skall :P

Lisbet Lindell sa...

Linda, jag är imponerad över att du orkar stå upp på benen överhuvudtaget, du har din sjukdom, du har planerat bröllop och nu dop och kalas, du oroar dej för dina små och nu är W sjuk, jag tycker inte alls det är konstigt om du är trött och har ont i ryggen, vem skulle inte ha det.. Du måste nog börja tänka lite mer på dej själv och ta det lite lugnt... Många kramar från Lisbet

Anonym sa...

Tusen tack för att vi också fick vara med idag!

Kramar från Gunilla, Anders och Ella

Kristina sa...

Så fantastiskt att du orkade med dop så nära inpå bröllopet.Vilka fina psalmer och sånger ni valt.
Hoppas storebror piggnar på sig och att du får nya krafter.