söndag, augusti 29, 2010

BABYGUNGAN

Fick en fråga om babygungan som Erik sitter i på filmklippet - tycker jag att den är värd att köpa?

Jag köpte den via en annons på Blocket när William var bebis. De flesta barn gillar ju att bli gungade och våra två små grabbar har tyckt om den jättemycket. Ibland har de till och med somnat när de suttit i den. En gunga ersätter ju inte att man bär runt dem eller har dem i famnen, men ibland kan det vara skönt att kunna få händerna fria och samtidigt ha en nöjd bebis när man ska göra något. Eftersom båda barnen kunnat använda den så har det känts som ett bra köp.


William i gungan.

Gungan har sex olika hastigheter. Den kan spela några olika melodier och har även några "natur-ljud" (men de låter ganska hemska!). Man kan höja och sänka volymen. Den går på batteri, men den drar faktiskt inte särskilt mycket för vi har inte behövt byta särskilt många gånger. Sitsen går att ställa in så att barnet antingen blir mer liggande eller kan sitta mera upprätt. Det finns även bälte i den och gungan står stadigt.


Erik i gungan.

Trots att det totalt är tre bebisar som använt gungan är den fortfarande i jättefint skick... och om ett litet tag när Erik tröttnat på den eller vuxit ur den ska gungan få vandra vidare till min kompis lille son som föddes nu i somras! :-)

Finns det några nackdelar med gungan? Ja, det gör det. Den ena är att den tar rätt så stor plats! En annan är att man nog inte ska ha barnet där i för mycket. Bebisar behöver variation och behöver även vara på golvet emellanåt för att stärka sina muskler och träna sina rörelser.

Vi har använt gungan från att barnen varit någon månad tills ungefär då de börjat krypa. När de lärt sig förflytta sig så har gungan inte varit särskilt spännande längre. Tror annars att de kan sitta i den tills de är runt 1 år eller väger max 13 kg.


Vår babygunga är av märket Graco.

Nypriset för en babygunga brukar ligga någonstans runt 1000-1500:-. Det finns lite olika modeller. En del lite enklare och en del rejälare med fler finesser. Vi gav 500:- för vår och det är nog ungefär vad de flesta begagnade babygungor brukar kosta. Med andra ord ingen jättestor kostnad eftersom man troligtvis kan få ut ungefär samma för den om man vill sälja den vidare när barnet slutat använda den.

2 kommentarer:

Lotta A sa...

Den verkar att vara så bra den där gungan, önskar att det hade funnits när mina barn var små.

Istället gick jag och bar barnen så mycket, så hela min arm blev helt fel.Med extrem värk och helt uppsvullen.

Det blev läkare och sjukgymnast för min del.Och En totalt överansträng arm, som tog år innan den blev bra igen......

Kram

Hannele - Snart 2barnsmamma sa...

God morgon!
Tack för att du svarade på min fråga :)

Ha en trevlig måndag!