måndag, juli 26, 2010

HAR HAFT TIDNINGEN PÅ BESÖK

Nu på förmiddagen har lokaltidningen varit här på besök. Fick frågan för ett tag sedan om jag ville berätta om det som hänt mig och om sjukdomen. Tvekade lite först och var lite osäker på om jag kände för att se mig själv där i tidningen. Men eftersom detta är en ganska ovanlig form av bröstcancer jag har drabbats av och jag själv inte hade en aning om att detta ens fanns innan jag själv fick det, så känns det om inte annat som ett bra tillfälle att informera andra om det. Nu är jag absolut inte ute efter att skrämma upp folk. De flesta knölar och förändringar man kan få i brösten är trots allt oftast godartade, men det kan ändå vara bra att veta om att det finns en sjukdom som heter inflammatorisk bröstcancer och vad symtomen kan vara.

Det ska bli spännande sen att läsa vad hon har skrivit. Jag försökte prata samtidigt som vårt 2-åriga lilla yrväder ville stå i centrum och det var inte helt lätt att koncentrera mig på vad jag skulle säga. Försökte muta honom med majskrokar för att han skulle hålla sig lugn. ;-) Sen så gillar jag egentligen inte särskilt mycket att vara på bild. Känner mig mest fånig och tillgjord och trivs helt klart bättre på andra sidan kameran. Men men, ni får väl hålla utkik och se om jag dyker upp där i tidningen (JP).Ja, för övrigt är det mesta som vanligt här. Min rygg känns ju vart den sitter. Alldeles för väl emellanåt tyvärr. Min stackars familj har nog nästan tappat luktsinnet här i helgen då jag försökt lindra det onda med något slags Aloe Vera-liniment som luktar riktigt starkt.

För övrigt kör jag vidare med de värktabletter som jag fått utskrivna. De hjälper hyfsat om jag tar dem regelbundet. Men det oroar mig lite att ryggen bara blir sämre och sämre. Rör mig lika "smidigt" som en skröplig gammal tant. Frågan är om det blivit en ond cirkel med det onda, dvs att jag spänner mig i musklerna i ryggen och undviker vissa rörelser för att det gör ont och att det är därför smärtan blir värre och värre?! Eller så är ju frågan om provsvaren kommer vara negativa, dvs att förändringarna i min rygg och det onda har något med cancern att göra.


Våra små yrväder! E älskar när W busar med honom.

Men till något positivt - det har slutat blixtra! Alltså de där jobbiga blixtarna jag haft framför ögonen de senaste veckorna har hållit sig undan i flera dagar nu. Verkligen jätteskönt! :-) Undra om de trots allt hade något samband med strålbehandlingen? Det började samma vecka som jag började med mina behandlingar och försvann några dagar efter min sista behandling.

På tal om strålningen. Jag har haft mer besvär i huden nu efter mina behandlingar än jag hade under tiden medan de pågick. Huden har ändrat färg, det är lite svullet och det kliar och svider en del. Har börjat fjälla lite i armhålan och vid operationsärret. Det ser nog ut att göra ondare än det gör dock. Jag har inte full känsel efter operationen, men det känns väl ungefär som jag tillbringat lite för mycket tid i solen. Försöker vara noga med att smörja in det med de krämer jag har och får hoppas det går över tills jag gifter mig!

7 kommentarer:

Kristina sa...

Vad roligt att de skriver om dig i tidningen, jag tror det är viktigt med information och som du säger är den en ovanlig sort och jag visste inte om den förrän förra gången jag fick bröstcancer. Att någon vågar var öppen hjälper andra. Skönt att blixtarna försvunnit. Har du provar vitt vaselin från apoteket på den skadade huden? Jag tyckte det var bäst när det var som värst efter strålningen. Ber att det ska var bättre innan ni ska gifta er Kram Kristina

Leah sa...

*tittar in* Fina katter , och fina bilder du tar.
Har själv en Maine coon :)
massa kramar

Nathalie sa...

söta bilder:)

Viktoria sa...

Får min sista strålningsbehandling i morgon. Blir den 26:e, får en extra eftersom jag haft uppehåll pga att maskinen gått sönder. Den sista veckan har jag blivit mycket sämre och kan tänka mig att det håller på ett tag. Jag är svullen och huden har gått sönder på ett ställe och sedan är jag öm ända back mot ryggen. Men, men... även det lär ju bli bättre (får man hoppas).

Och du lär vara i fin form när du gifter dig!!! :-)


Kram från en bröstsyster i Skåne

/Viktoria

Malin G sa...

Så BRA att "blixtarna" försvunnit nu efter avslutad strålbehandling... Det var ju det vi hoppades på!!! Tjoho!

Lotta A sa...

Kul att få vara med i tidningen,Jättebra med information om sjukdomen.Så den uppmärksammas och att fler får kännedom om denna varianten av bröst cancer.

Så himla skönt att bixtrarna , har gett med sig!

Så underbara bilder på "bröderna bus" när de kör på för fullt.
De är ju bara fööör söta.
Kram Lotta

Kerstin sa...

Hej!
Måste få tispa dig om det som jag använde när jag strålades pga min bröstcancer för ett par år sedan.
Jag la kamomillte påsar i en kanna och hade i kylen. När det sved och brände, doppade jag kompresser i det kalla teet och la där det sved. Lindrade jätteskönt, men fick till följd av att jag nu mår illa vid lukten ab kamomillte! Vidare vände jag mina t-shirtar utochin för att sömmarna inte skulle skava! (Glöm inte vända tillbaka när du ska ut)
Lycka till o många kramar!