Jag och A har precis bakat sega choklad-nötrutor. Hittade receptet för ett tag sen och jag tror att det är ett rätt så gammalt recept, men jag har inte provat det förrän nu. Det gick snabbt och smidigt att baka dem och oj vad goda de blev! Farligt goda! De lär ta slut alldeles för snabbt misstänker jag.
Sega choklad-nötrutor
2 ägg
3 dl socker
225 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
100 g hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ingredienserna. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
3. Hacka nötterna och strö ut dem över smeten.
4. In i ugnen i ca 9-10 minuter. Kakan ska ha höjt sig och precis när den sjunkit ska den tas ut.
5. Dra över bakplåtspappret med kakan på bänken och låt svalna en stund.
6. Skär sedan upp den i bitar. Klart! :-)
3 kommentarer:
Åh, det såg ut som en mycket mumsig kaka!
Den får vi ta och testa.....
Alltid kul med lite ny inspiration.
Ha en härlig Måndags kväll.
Kram kram
Åh, detta måste jag skriva ut och testa, sådana bakade min mamma när jag var liten och dom är sååå goda, även mina barn älskar dom! /Monkan
Ååå ser o låter supergoda ut! Ska spara receptet o kanske baka till ngn tillställning ngn gång=)
Skicka en kommentar