fredag, maj 28, 2010

FÖRBEREDELSER INFÖR STRÅLNINGEN

Idag har jag varit på sjukhuset för lite förberedelser inför strålningen som jag ska börja med om drygt ett par veckor. Först på schemat stod utformning av vacuumkudde. Jag fick ligga på en kudde som formades efter min kropp och sen tog de ut luften ur den så att formen stannade kvar. De var lite roliga där för de flyttade mig lite hit och dit på den. Det var nog viktigt hur man låg för det var någon centimeter hit och någon centimeter dit. Några gånger då de flyttade mig lite så kändes det som hela ryggen var sned. Jag frågade om det skulle kännas så, men nej då skulle jag lägga mig igen så att det kändes bra och som att jag låg rakt... och när jag väl tyckte att jag låg rakt så var de där igen och justerade lite så att jag ändå låg snett! Men det blev nog bra till slut!

Det jobbigaste med att utforma den där kudden var att jag skulle ligga med armarna rakt upp. Så här veckan efter operationen är det inte jättebekvämt att ligga så. Får hoppas det gör mindre ont sen.Därefter fick jag göra en datortomografi. Det är för att de ska se exakt vart de ska stråla så att den mesta av strålningen kommer där den gör nytta och så att så lite strålning som möjligt kommer där den inte behöver vara. Att ligga i en sån känns lite som att ligga i någon slags rymdraket eller nåt. Himla fin är jag nu med kryss och streck ritade på överkroppen. De får inte tvättas bort heller för jag har fått med mig en vattenfast penna att fylla i med så att de finns kvar tills nästa gång jag ska dit.

6 kommentarer:

Linda Horn sa...

Huh, trist!! Värsta kartan, liksom! Men varför behov av vakuumkudden?!

Lisbeth sa...

Usch stackare, vad mycket du ska behöva gå i genom. Ett steg närmare slutet på behandlingen i alla fall. Tänker på dig.

Anonym sa...

Låter inte nåt vidare.Men tänk ändå vad dom kan.Och forskningen går bara framåt hela tiden.
Önskar dig en bra helg med familjen. Hoppas solen skiner på dig.
Kram Helen

Lotta A sa...

Det trodde jag nog inte att det ,skulle vara så mycket förberedelser inför strålningen........
Kram på dej och trevlig helg!

Alexandra sa...

Oj, vad du ska behöva gå igenom! Men varje moment är ett steg närmre slutet på din behandling och förhoppningsvis början på ett friskt liv!
Dum fråga kanske, men vad ska man ha den dära vakumkudden till?
Tänker på dig och har följt din blogg under en längre tid.
Ps, jag har även länkat till dig på min blogg, hoppas att det är okej?
Mvh Alexandra

Kajsa Bergman Fällén sa...

Cellgifter och operation avklarade, nu dags för strålningen. Du betar av behandlingen steg för steg!

Kram