torsdag, mars 18, 2010

BARA DENNA OCH EN TILL....!!

Idag har jag varit på onkologen och träffat min läkare. Det var undersökning (som såg bra ut) och så pratade vi lite om hur den här senaste behandlingen har gått. De flesta brukar uppleva att det blir jobbigare för varje behandling, men eftersom jag började mina med en rejäl uppförsbacke och motgångar så kan jag inte påstå att det är värre nu. Jo förresten, dagarna efter själva behandlingen den här gången var de värsta hittills, men efter det så repade jag mig ganska snabbt och har mått bättre än jag gjort innan. Så han undrade om jag trodde att jag klarar ett par behandlingar till och det tror jag nog!

Ett par behandlingar är för övrigt vad jag har kvar! Det var ju tal om att jag skulle ha åtta från början, men tydligen berodde det lite på vad för cellgifter jag skulle få och det var lite oklart först eftersom jag var gravid och allt. Sen blev det ju så att Erik plockades ut tidigare med kejsarsnitt och då kunde de sätta in den tuffaste behandling de har... och då ska det räcka med sex behandlingar! Nästa torsdag får jag nr fem... och sen är det bara EN enda kvar!! Tjohooo! Det ska firas!! :-)

Den är resan är visserligen inte över bara för det, men jag kan åtminstone snart se ett slut på cellgiftsbehandlingarna som är inplanerade. Operationen kommer bli någon gång i början eller mitten av maj och några veckor efter det blir det strålning varje vardag i fem veckor. Sen är det bara att hoppas på att cancer-monstret är borta och inte hittar tillbaka eller till andra ställen i min kropp.Jag träffade även min kurator idag. Var skönt att prata en stund med henne. Hon ska även hjälpa mig sen att söka fonder och förhoppningsvis kan vi få åka iväg på någon resa i höst. Vore helt underbart att få något sådant att se fram emot!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda

Du får säkert åka iväg på någon resa efter en så tuff behandling,jag vet flera som gjort det.Även bröstcancerföreningen Victoria brukar ha det varje år.
Känns så skönt att det ser bra ut,nu har du 2 behandlingar kvar och då hoppas vi att det kommer att gå bra även om du kommer att vara jättedålig några dagar efter varje behandling.När vill du ha hem Rippe? Längtar du efter honom, han har blivit lite större på bredden. Inger

Sanna m S, B och J sa...

Åh, vilka goda nyheter att det inte behövs lika många behandlingar som ni trodde först! Härligt!
Och vad stor William ser ut nu med sin nya frisyr!
J r lockig- som sin mor- så vi har inte klippt honom än. Det går liksom inte riktigt att hitta nån ände på virrvarret att börja med...;-)

Många, många kramar!
Sanna m S , B och J

Ingela sa...

Vilka underbara nyheter! Två till ET-atacker efter den sjätte hade varit nästan omänskligt. Jag tyckte att resten gick som en dans i jämförelse. Visst gjorde det ont efter operationen och det var lite knöligt att fixa livet med två stora hundar. Och visst var det jobbigt att vara så låst med strålningen. Men jämfört med cyton... Nu håller vi tummar, tår och tassar att du slipper infektioner under dom två som är kvar.
Kram Busan

Anonym sa...

Vilka positiva nyheter!! Måste kännas jätteskönt för dig. Och sen vore det väl härligt att få åka iväg och ladda batterierna lite! Kram Susanne

Anonym sa...

Vad härligt att du börjar se en ände av alla behandlingar och att det då kortas av med behandlingar skadar ju inte. Ta hand om dig och familjen Kram Christina

Anonym sa...

Jag är en ny läsare på din blogg. Tycker om hur och vad du skriver om. Vilka fantastiska bilder du tar!!!! Jag är själv sjuklig men de vet inte än vad det är, i 3 år har jag slussats runt. Har tack o lov inga små barn utan en 17-åring som hjälper mig :-). Hoppas de dina tar hand om dig, sände en tanke.

//Mamma Helena

Stumpelisen sa...

Va skönt för dig me bara två behandlingar till!!!!!!
NI kommer säkerligen att koma iväg på en resa! De är ni värda efter allt de här!!!

Kram Emma