torsdag, februari 25, 2010

VARIT PÅ SJUKHUSET

Idag har jag varit på sjukhuset. Först gjordes mammografi-undersökning och ultraljud på bröstet där cancern sitter. Oj, vad otroligt mycket smidigare det var den här gången än sist då jag var gravid och hade en stor mage som var i vägen!

Sen träffade jag min läkare och pratade om behandlingen och så. Själv tyckte jag att jag kunde se en ganska tydlig förbättring efter första behandlingen, men att det inte hänt så mycket mer efter det. Men min läkare tycker att det har gått åt rätt håll även efter det, så det är bara att hoppas på det.

Mammografin och ultraljudet visade inte så jättemycket, utan det är lite mer diffust (och det har det ju varit hela tiden). Det finns ju ingen knöl att mäta, så ett exakt besked om hur mycket den minskat storlek går inte att få. Men någon form av förbättring gick dock att se. Det var ju inflammerat och svullet när jag fick min bröstcancer-diagnos, men det är lite bättre nu. Sen så tror jag att det var lite svårt att jämföra bilderna eftersom jag var gravid sist och det är jag inte nu.

Behandlingen jag får mot cancern är tuff och om det bästa är om kroppen orkar med åtminstone sex behandlingar innan bröstet opereras bort. Alltså tre till, dvs lika många till som jag fått nu. Sen blir resten av behandlingarna efter operationen. Flyter det bara på och jag slipper en massa infektioner så går det säkert... men samtidigt sa min läkare att den här behandlingen trycker ner allt i kroppen riktigt ordentligt så det är lite som att "be om" infektioner och att må dåligt. Så att allt bara ska gå smidigt resten av behandlingstiden är kanske inget man kan räkna med... men man kan ju alltid HOPPAS!

Nu är jag jättetrött efter dagens "utflykt" så resten av dagen får bli lugn!

6 kommentarer:

Caroline sa...

Vad skönt Linda, att det går åt rätt håll! vad glad jag blir!! Ha en bra dag!
Kram Caroline

Anonym sa...

Hej Linda

Så skönt att det syns förbättring, hoppas att du fixar 3 till för det är nog det bästa att få så många innan operationen.Ha nu en lugn kväll.När ska vi komma på lördag?
Inger

Ingela sa...

Du kommer fixa tre till! Bara att vara halvvägs betyder så mycket för själen. Sen kan man hela tiden övertyga sig om att det värsta är gjort. ET är som sagt ingen snäll kille men jag finns här som bevis för att det går att fixa sex kurer! Kämpa på tjejen!
Kram Busan

Magdalena sa...

Vad glad jag blir att det går åt rätt håll. Du kommer att fixa 3 till!! Så kul med flytten på Lördag - tänk snart är vi ju nästan grannar! ;-) Kram!

Anonym sa...

Jag hoppas såååå på det bästa för dig under resten av behandlingarna.
Kram från Malin

Helena sa...

Jag hoppas också att de ska gå bra för dig och att du ska klara av dessa behandlingar.
Kram Helena från Umeå