lördag, februari 06, 2010

LUDDIG I HJÄRNAN

Usch, idag är det en sån där dag då hjärnan känns alldeles seg och luddig. Dels har jag märkt att jag blir alldeles trög i hjärnan av cellgiftsbehandlingen jag får. Glömmer lätt bort saker och har svårt att koncentrera mig.Men sen så somnade i senaste laget i natt för när jag tänkte gått och lagt mig var jag inte ett dugg trött. Har ganska svårt att sova när jag tar stora doser kortison (96 tabletter på 3 dagar). Men sen när jag väl blev trött så visste jag att Erik skulle vakna precis när som helst och vara hungrig så då tänkte jag att jag lika gärna kunde vara uppe en liten stund till. Så när jag väl kom i säng var klockan efter två!

I morse var det en sköterska här från hemsjukvården. Fick min Neulasta-spruta för att undvika att mina vita blodkroppar dimper ner så lågt som de gjorde efter min första behandling. Fick sprutan efter förra behandlingen också och det verkar som den hjälpte (även om sprutan i sig tyvärr hade en del biverkningar).Sen så tog sköterskan bort ett par stygn som fanns kvar efter port-a-cathen som plockades bort för ett par veckor sedan. De tog bara bort ett stygn vid operationen nu i veckan eftersom det inte hade läkt helt och fortfarande vätskade sig lite. Men det var ganska rött där nu så hon tyckte att jag skulle hålla koll på det och höra av mig ifall det inte blev bättre. Förhoppningsvis är det bara stygnen som gjort att det blivit irriterat och att det inte är någon mer infektion på gång!

1 kommentar:

Monica Ringqvistt sa...

Hej, hoppas såsen i hjärnan ger sej..

de problemen hade min dotter med, gjorde att hon kunde sitta vid matbordet och börja berätta nåt.. men när nån annan tex bad om ketchup var hon tvungen att börja om.. och om och om igen.. hon kom sällan till vad hon ville berätta egentligen.. för hur lätt är det för syskon att sitta pip-tysta? Nåt vi testade och som hjälpte jättebra var EyeQ, fiskolja från hälsokosten..

bara ett litet tips (till.. du får be mej hålla tyst om du vill *ler*)

kram Monica R