söndag, januari 10, 2010

UNDVIKA SMITTA

Fick en fråga hur jag ska undvika att bli sjuk om barnen blir sjuka sen när vi kommer hem. Ja, det där med att vara infektionskänslig när man har barn i olika åldrar hemma är väl egentligen inte bästa kombinationen. Det kommer helt enkelt inte gå att undvika alla smittor som finns.

Men just nu medan vi varit på neo med lille Erik så har det känts extra viktigt att hålla sig undan smittor eftersom vi inte får vara här om vi är sjuka. Likaså har det känts viktigt att få komma igång med behandlingarna nu eftersom det redan blivit lite uppskjutet pga infektionen jag fick. Men sen så hoppas jag ju inte att mina värden blir riktigt så dåliga i fortsättningen som de varit nu efter första behandlingen.

Nu är helgen snart över. Igår kväll köpte vi hit grekisk mat. Mmm, riktigt gott! Mycket mat var det så det räckte till lunch idag också.

Idag blev Erik av med sonden. Den här gången var det inte han själv som drog bort den, utan nu drogs den bort för att han äter så duktigt ur flaskan och inte har sondats på ett par dygn. I morgon väntar ett läkarbesök och sen tror jag nog att han snart blir utskriven. Ska bli skönt att få komma hem. Men surt bara att veta att jag själv snart måste tillbaka. I veckan som kommer väntar provtagning på onsdag, operation av ny port-a-cath på torsdag och behandling (om mina värden tillåter det) på fredag.

3 kommentarer:

Sofie sa...

Vad skönt för Erik att slippa sonden, och vad härligt för er alla att snart få komma hem igen!

Ebba sa...

Härligt att läsa att det går så bra för Erik. :-) Han verkar vara en riktig liten kämpe! Precis som sin mamma, tycker du är så stark som tar dig igenom detta!! Var det från Pallas Athena ni beställde? Vi har beställt deras grillbricka några gånger. SÅ GOTT!! Och mycket mat! ;-) Kram /Ebba

Monkan sa...

Jag har läst din blogg sedan du blev gravid med W och tycker att den är väldigt bra. Jag tror inte att jag har kommenterat så många gånger innan. Tycker att det var väldigt tråkigt när du fick ditt sjukdomsbesked, men du verkar vara en riktig kämpe och kommer att klara detta galant. Satt nu och tittade tillbaka på de första bilderna på Erik och det är ju fantastiskt hur fort han har vuxit! Önskar nu att allt kommer att gå bra med både dig och Erik och även resten av familjen.