lördag, januari 16, 2010

DAGEN EFTER

Nu har det gått drygt ett dygn efter min andra behandling. Mår rätt ok, men är trött. Är nog lite tröttare efter den här behandlingen än jag minns att jag var efter första.

Nu har jag precis varit uppe på onkologen och fått en Neulasta-spruta som ska stimulera benmärgen att producera vita blodkroppar. Detta för att inte dosen av cytostatika ska behöva sänkas utan att jag kan köra vidare på samma styrka.

Det fanns en del jobbiga biverkningar man kunde få pga sprutan men jag hoppas på att slippa dem. Influensasymtom och skelettvärk var nog de vanligaste tror jag. Tydligen kan man få rejält ont i kroppen och bara tanken på mera ont i kroppen lockar inte alls just nu! Har ju känt smärta någonstans mer eller mindre konstant de senaste sex veckorna.

Han som gav mig sprutan sa att den är inte helt gratis direkt. Jag frågade vad den kostade och fick svaret att den låg på runt 15 000:-!! Jisses, det hade jag nog aldrig kunnat gissa på för den där pyttelilla sprutan! Dagens Lotto-vinst då... eller kanske inte... hade förstås hellre varit helt utan den här skitsjukdomen och dyra mediciner, sprutor, undersökningar och operationer!

I eftermiddag har vi varit iväg en sväng och firat min kusin som fyllde 1 år nu i veckan. Tack L, L och W för det trevliga och mysiga kalaset och gott fika!
9 kommentarer:

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Jobbigt med biverkningarna :(
Men hjälper behandlingen så är det väl värt det ändå.
Mysigt med ettårskalas! Kram och hoppas du slipper ha för ont.

Elisabeth sa...

Hej Linda!

Vad bra att du skrev en kommentar hos mig. Jag har läst endel av din blogg och måste säga att jag känner så väl igen mig i massor av det du skriver! Ni har förstås en annan situation med en nyfödd sötis som behöver massor;-)
Jag kommer följa dig och skulle bli jätteglad om du skriver några ord(om du orkar) på mail.

Det är helt knasigt hur mycket man fixar bara man måste. Jag har förstått att den formen du drabbats av är både ovanlig och aggressiv. Det här med att bc har en bra prognos är ju sådär. Så fort man får en form som är aggressiv eller ovanlig eller som har spridit sig så är ju läget helt annorlunda... Jag har en aggressiv form som dessutom spridit sig till 4 lymfkörtlar, så jag känner igen mig i massor av dina tankar och funderingar.
Usch...nu blev det depressivt..;-) Det var INTE meningen, men ibland känns det skönt att prata om sådana tankar som man helt enkelt inte har om man inte är drabbad själv... Förstår du vad jag menar?

Nu är det faktiskt så att jag är en riktigt positiv person...(kunde man knappast tro, va?), men jag har självklart svackor också. Varav en riktigt dryg en igår;-)

Nu har jag svamlat mycket hos dig.
Hur går det vidare nu? Kommer du få ta bort bröstet, eller gör de inte det vid infl.bc?
Hur många kurer ska du ha? När det gäller dina låga värden har jag också haft det. Vid första 0,5, andra 0,1, trots neulasta-spruta båda varje gång.
Nästa koll är på måndag.

Skriv gärna på bloggen eller maila mig på conny.elisabeth@tele2.se

Stora, stora kramar till dig och dina!!!
//Elisabeth

Elisabeth sa...

Förresten...får jag länka till din blogg från min sida?

//Elisabeth

Flinga sa...

Kikat in här några gånger senaste veckorna. Svårt att förstå er situation såhär utifrån, men ändå känner man så med dig och din fina familj! Vilka underverk ni besitter! Fint att behandlingen är igång igen även om det är tufft. Jag tänker på er och hoppas ni snart kan få komma hem till lite vardag och grötkladd igen. Schyssta mössor hittar du här:
http://handmadepancake.se/index.html

//Maria

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej Linda! Skönt att ännu en behandling är klar! Hur mår du? Skönt ayy se att du orkar med att åka på kalas :) Vilken söt liten tjej!! Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Elisabeth sa...

Hejsan igen Linda...;-)
Såg att jag glömt svara på dina frågor om behandlingen.
Jag ingår i en studie där jag får 8 behandlingar istället för 6. Fyra med Epirubicin+Cyklofosfamid och sedan fyra med Taxotere. Två veckor emellan istället för tre. Dessutom höjer de doserna om mina värden är ok. Så nu senast fick jag högsta dosen vilket innebär ungefär dubbelt så hög dos som standard behandlingen ger.
Se där...nu vet du lite mera;-)

Stor kram igen
//Elisabeth

Marie sa...

Tack för tipset om din blogg, via "listan". Så otroligt skönt med någon mer, som skriver om både cancer och "vardag".
Stor KRAM o lycka till med allt, på tisdag får jag min andra omgång.

Lilla H sa...

Du är verkligen otroligt bra på att förmedla en känsla, en upplevelse med dina foton! Jag älskar dina bebisbilder,som förmedlar dofter, känslan av bebishud... och nu återupplevde jag min yngsta sons 1-års dag, när han åt tårta med händerna! Tack så otroligt mycket för den glädjen!!!

De där sprutorna verkar - precis som allt annat - ge väldigt olika mycket biverkningar. Jag kände ingenting av dem, och jag hade som du rätt (läs: VÄLDIGT!) ont i kroppen innan. Så vi kan ju hoppas att det samma gäller dig!

Kram på dig & familjen

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Sitter här med tårar i ögonen. Vill skriva så mycket men när jag väl börjar känns det så futtigt.

Uffa, livet måste kännas helt upp och ner vänt? Hemska sjukdom!!!

Skickar dig och din familj miljoner styrkekramar. Kämpa på nu! Tittar in snart igen för att ge dig mera pepp. :P

Och grattis till lille Erik! Han är helt bedårande. :)

Stor kram