måndag, december 21, 2009

NU FÅR HAN FÖLJA MED UT

Efter att ha tillbringat 2½ veckor inne på en av akutsalarna på neo så fick Erik idag för första gången följa med oss in på föräldraenheten där vi bor. Det kändes först lite konstigt att få ta med honom ut.. men det kändes bra också! :-)

Han är fortfarande uppkopplad till en apparat där man ser hans puls, andetag och hur han syresätter sig. Den larmade en gång för hans puls sjönk. Han får såna dippar emellanåt, men han vänder dem själv nu så det är egentligen inte så mycket att oroa sig över.

Idag på morgonen var min farbror m familj här en sväng. De hade med sig en kasse full av små gulliga plagg i stl 50 som min lilla kusin hade när hon var bebis. Erik har fortfarande inte haft några kläder på sig, men det dröjer nog inte länge nu tills han kan få börja ha det. Det blir så snart han slipper värmemadrassen. Men han fick prova en av mössorna... sååå söt!


Hur go får man vara? ;-)


Min söta kusin!

Jag har varit på provtagning och undersökningar idag inför operationen av ny port-a-cath i morgon. Men efter mycket om och men så har de nu kommit fram till att de inte kan sätta in en ny port just nu utan det blir en cvk (= en slang som opereras dit i morgon och som kommer att tas bort efter onsdagens behandling). Det blir en ny port till behandlingen därpå istället. Känns ju lite surt att fara in och ut ur det där operationsrummet hela tiden och behöva fasta gång på gång... men samtidigt vill jag såklart inte chansa heller och riskera att allting skjuts upp ännu mer. Är verkligen nojjig just nu över allt som kan gå snett igen!

Den troliga orsaken till infektionen jag fick var kombinationen att sätta dit port-a-cathen vid samma tillfälle som kejsarsnittet gjordes. Så bakterier hade kommit in i såret från början.

Babydrommen.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda!
Ville bara skicka en liten hälsning ifrån mig och min familj. Vi tänker på er och ber till Gud att allt ska gå bra. Hoppas att ni får en god jul och grattis till ert lilla underverk!
Många kramar från Pallis

Ingela sa...

Han är ju bara för bedårande, lille Erik. Man blir alldeles varm i hjärtat av att se mössbilden.

Jag fick vänta till cytoomgång två med porten. Det fungerar med armen också. En gång är acceptabelt, enligt vad dom sa till mig. Det viktigaste är att du får börja med behandlingen så att du kan börja ge c-eländet ordentligt på nöten.

Kram Busan

Tant Ulrika sa...

Åh vilken goding till prins ni har..SÅ söt! =)

Kramar

Lotta A sa...

Fantastiska framsteg han gör, er lille Erik!
Jag tycker så synd om dej och alla motgångar som du går igenom.
Jag hoppas allt går bra i morgon och att behandlingen kommer i gång som planerat!
Kram