söndag, november 22, 2009

GÖR CANCER ONT?

Nästan överallt kan man läsa om att bröstcancer inte gör ont. Känner man en knöl KAN det vara cancer, men gör det ont - nej då kan man vara rätt säker på att det INTE är det! Men tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Jag har ju själv ingen knöl alls, utan symtomen här är att det är inflammerat (rött, svullet och varmt). Dessutom är det ömt och kliar lite ibland. Det gör lite ont som sagt, men jag kan inte säga att det är en outhärdlig smärta det handlar om, men jag äter ganska mycket värktabletter ändå bara för att känna av det onda så lite som bara går. För bara det att det känns gör liksom att man hela tiden påminns som att det finns någon skit där inne som kan göra mig väldigt sjuk.

Har lite svårt att ens tänka mig själv som sjuk, så därför är det lite svårt att egentligen kunna ta in att det här faktiskt kan vara något som är riktigt allvarligt och livshotande. Det jag känner mig allra mest nu är gravid! Tänk om man nu BARA kunde få känna sig gravid! Slippa oron och ovissheten. Slippa sjukhus och läkarbesök.

Disney Multivitamin

7 kommentarer:

Stumpelisen sa...

Usch va livet är orättvist... De känns som om du håller humöret på topp hela tiden!! Jag beundrar dig!
Kram Emma

♥ cloudberrie ♥ sa...

Förstår att folk säkert ställer den frågan, för det är bland annat en av de första tankar som "ploppar" upp i mitt huvud- "Gör det ont? Har du ont?" Om man vågar fråga vill säga. För många drar sig för att säga något, de är rädda att "klampa på" och säga sårande saker. Det är lätt att folk drar sig undan av rädsla när någon blir sjuk, istället för att finnas vid sidan om som ett stöd. Jag hoppas och tror att folk inte gör så runt ikring dig!

Igår fick vi träffa Tomten för första gången i år, kika in till min blogg om du vill se ;)

Ha en fin dag & så hoppas jag att solen lyser på dig med!

STOR varm kram från Eva

Anonym sa...

Bra att du ädå känner dig mer gravid ä sjuk! =) Håll fast vid de positiva sakerna i livet, äve om det är svårt.
Du kommer att klara det här och när allt är över, så lär det ligga något riktigt fint där vid regnbågens slut och vänta, så mycket som du du fått gå igenom!

unique sa...

Hur upptäckte du det?

Fotgraferande fembarnsmamma sa...

Hej min vän! Tänkt på dig mycket i helgen. Snart får du förhoppningsvis besked om vd som händer nu. Vilken fin BILD du taget på Josef. Kan jag få den i högupplösning så jag kan skriva ut den och scrappa? Kram / Maria

Lotta A sa...

Precis som du skriver så har Jag alltid hört det att Cancer gör inte ont!

Tänker på dej och din familj!
Kramar

Frisus sa...

Nej, skulle jag ha svarat på den frågan. Man har alltid hört att det ska vara en knöl och att den inte gör ont. Men den här sjukdomen är en lurig en.. Kan tydligen te sig på många sätt.
Om inte jag hade gått på mammografiundersökningen hade jag aldrig upptäckt denna knöl själv. Inte ens läkaren kunde känna den, den syndes bara på plåtarna.
När jag fick beskeded så var det som att jag sattes i en bubbla, det var liksom inte mig det handlade om. Jag hade en livshotande sjukdom, men det syndes inte. Jag vet inte men jag tror att jag fortfarande sitter kvar i den där bubblan. När kommer reaktionen, när ska jag bryta ihop. Samtidigt med dom tankarna så tänker jag. Jag kan inte bryta ihop, jag har min dotter jag måste tänka på. Det är hon och jag.. Så jag vet inte, när jag ska kliva ur bubblan, kommer jag att göra det?

Sen vet jag att jag har blivit irriterad på folk och vänner... Fråga hur jag mår, ska det vara så svårt? Men jag ser juh inte sjuk ut, hur ska dom kunna veta om jag inte har talat om nåt?
Och många som vet har klappat mig på axeln och sagt -Det här blir bra ska du se.. dom gångerna har man bara lust att skrika -Va vet du om det?
Nä, nu har jag ventilerat lite och du ska veta att jag tänker på Dig och Din Familj.

Kram Frisus