torsdag, november 26, 2009

ASTMA OCH ÖRONINFLAMMATION

Vi har verkligen ingen tur med sjukdomar här. W blev bara sämre och sämre igår, så jag ringde barnakuten i natt för att kolla hur mycket extra vi kunde puffa på med Airomiren som vi har här hemma. Vi kunde "intensiv-puffa" honom i en timma och se om det blev något bättre och tack och lov så gav det så pass mycket effekt att vi åtminstone inte behövde åka in. Men natten bjöd inte på särskilt mycket sömn. Så i morse ringde jag till barnmottagningen för att se om de ville att vi ska åka in med honom.

När vi kom dit kollade de först syresättningen. Den var rätt ok. Men sen lyssnade hon på honom och det lät inte riktigt lika bra eftersom han var ansträngd och pressade ut luften vid varje andetag. Så han fick inhalera ett par gånger och fick även en dos betapred. Öronen kollades också och tyvärr har han även fått öroninflammation (vilket vi faktiskt inte haft minsta misstanke om), så med oss hem fick vi penicillin som han ska ta tre gånger om dagen. Stackars liten! Det tog en bra stund inne på barnmottagningen och tyvärr lika lång tid sen inne på apoteket där det var världens kö.

Vi har även varit och köpt en bärbar dator nu. Hittade en på Blocket som verkade bra, så min sambo passade på att möta upp han som sålde den medan jag var hos doktorn med W. Vi (= min sambo *s*) har bara hunnit testa den lite snabbt än, men den kommer säkert bli jättebra! Den är bara drygt ett halvår gammal så den var i bra skick.Jag har även varit på vårdcentralen idag och fått min andra kortisonspruta. Det gick mycket bättre idag och det gjorde inte lika bedrövligt ont som igår tack och lov!

För övrigt var det en rätt så jobbig morgon här. Det har hänt så otroligt mycket jobbiga saker på kort tid och sömnbristen på det gjorde att allt bara kändes skit. :-(

Sen så är det så himla mycket hela tiden som ska ordnas och fixas. Papper som ska skickas hit och dit, telefonsamtal som ska ringas och så alla läkartider hit och dit på det... känner att jag glömmer bort en massa saker hela tiden! En sak som jag redan kommit på idag var att jag glömde hämta A:s läxböcker i skolan. Det drog ju ut så på tiden när vi var hos doktorn och på apoteket. Men han är febrig och mår inte alls bra idag heller så jag tror inte han orkar sitta med några läxor just nu.

1 kommentar:

Anna Smid sa...

Usch, jag lider verkligen med dig Linda! Kan inte ett dugg sätta mig in i din situation, jag kan bara tänka mig hur otroligt bedrövligt allt måste kännas emellanåt. Och det är viktigt att du vet att du faktiskt har rätt att vara nere och frusterad!
Tänker på dig och de dina varje dag!
Kram