måndag, september 28, 2009

VÅR HELG I KOLMÅRDEN

Ja då var det ny vecka - igen! Tycker det var alldeles nyss som det var måndag förra veckan ju! Men veckorna rusar iväg snabbt och denna helgen har gått extra fort. Vi har ju varit i Kolmården där vi spenderat ett par dagar i djurparken och på Vildmarkshotellet.

Vi åkte i lördags förmiddag, men det lite längre tid än vi tänkt oss innan vi kom fram. W:s skor blev nämligen kvarglömda där hemma så vi fick stanna till på vägen dit och köpa ett par nya.

När vi kom fram och hade checkat in så började vi med att åka linbanan som går runt hela djurparken. Jag som har lite höjdskräck undvek först att titta neråt, men efter en stund gick det bra. Sen tog vi bilen och åkte på Safari-tur och efter det gick vi en liten stund i djurparken.På kvällen åt vi middag på hotellet. De hade en grillbuffé där med en massa god mat. Kvällen avslutade vi på hotellets "African Spa & relax" och det var verkligen mysigt! Där fanns det pooler, var mysig belysning, djungel-ljud, "regn" och lite sånt som gjorde det riktigt stämningsfullt.


(den här bilden är lånad från Vildmarkshotellet.se eftersom mina mobil-bilder som jag tog där blev väldigt suddiga)

På söndagen blev det ingen längre sovmorgon direkt. W vaknade till några gånger mellan kl 4-6, men sen vid halv sju så var han pigg och vaken och tyckte att alla andra också skulle kliva upp. Tyvärr fanns det ingen plats för resesäng i rummet vi hade och det var meningen att barn under 2 år sover i föräldrarnas säng. Men han är inte van vid att sova tillsammans med oss eftersom han sovit i sin egen säng sen han var ett par månader, så han fick sova i sin vagn istället.

Frukostbuffén var riktigt god! Vi åt så vi stod oss mätta nästan hela dagen! När vi hade ätit klart tog jag med mig barnen till lekrummet en liten stund, men där inne var det varmt och knappt nån luft, så vi gick ganska snart tillbaka till vårt hotellrum igen. Där packade vi ordning våra saker så att vi kunde checka ut och sen hinna med resten av de saker vi ville se och göra. Vi besökte bland annat Bamses värld, Tropicarium och så tittade vi på Delfin-showen.2 kommentarer:

Lotta A sa...

Härliga bilder från er mysiga vildmarks weekend !
Kram

Marie sa...

Jag har överlevt idag, det är nämligen tiden mellan väckning 5.10 och avlämning på förskolan 7.30 och de 2 kilometrarnas promenad däremellan som är jobbiga. Resten av dagen är en piece of cake!

Ni ser verkligen ut att ha det underbart på (i?) kolmården och vinsten efter det gick ju inte heller av för hackor! :-)

Kram Marie