torsdag, september 24, 2009

POLISER ÖVERALLT

Idag är poliserna verkligen i farten! Nu på förmiddagen har vi varit hemma hos en kompis och på vägen dit stod det inte mindre än fyra poliser som vinkade in bilar. De hade nykterhets- och körkortskontroll. Shit också!! Jag kom nämligen på att plånboken med körkortet var kvar hemma i väskan i hallen. I vanliga fall lägger jag den alltid i skötväskan och den har jag så gott som alltid med mig. Så typiskt!

Polisen som stannade mig sa att jag kunde få börja med att blåsa och så kollar han körkortet sen. Jag sa att det vore väl illa om jag åkte fast för rattfylla nu när jag är gravid! ;-) Fick blåsa allt vad jag orkade. Han sa att det var grönt och att kontroll av körkortet hoppar vi över idag! Oj, tur för mig det. Kändes som jag tjänade 500:- (för jag tror att det är vad man kan få i böter om man inte har med sig sitt körkort).Men när vi åkte hem så hade de ställt sig på ett annat ställe och typiskt nog så hamnade jag i deras kontroll igen. *suck* Ja, säg den tur som varar särskilt länge, för inte kan man ha samma tur två gånger i rad! Så jag blev stoppad igen, men då sa den ena polisen "ah, dig känner jag igen så du kan åka vidare!". Tack tack tack!!

Nu tänker jag inte ge mig ut mer med bilen idag. Ja, iallafall inte utan körkortet!

Det var hur som helst trevligt hemma hos min kompis idag. Var ett tag sen sist vi sågs för hon har nyss börjat plugga och haft fullt upp, och här har det också varit fullspäckade dagar det sista. Hennes son H är 5½ år precis som S och de båda kommer jättebra överens och började leka direkt när vi kom dit. Vi blev bjudna på en mumsig kladdkaka och sen åt vi även god lunch där.5 kommentarer:

Anonym sa...

Aahhh.... såg flocken med poliser när jag h'mtade barnen på dagis! :-) Tur jag inte blev stoppad, hade nog skitit ner mig :-o Aldrig varit med i en kontroll förr!

// Ida
http://1vuxen2barn.wordpress.com

Therese sa...

Vilken tur du hade! Man blir alltid så nervös när man ska blåsa även om man inte druckit nåt. Jag känner mej alltid så skyldig o blir jätte nervös. Larvigt men tydligen oundvikligt:)

Hur går det med fogarna? Va jobbigt att du börjat känna av det så mycket. Mina känner jag bara av om jag går eller sitter mycket. På kvällarna är det stelt o ont i höfter... men det går ju an. Värre för dej.

Nu ska jag sätta mej och se på idol strax. Måste bara diska lite först. Kram

jessica sa...

Kikar in, såg din adress på FL

Fotograferande, filsoferande fembarnsmamma sa...

Hej! Jag har inte fått böta trots att jag 3 gånger blivit stoppad och INTE haft körkort med. Jag har dock ett pass i handskfacket av nån anledning som de tittat på vad det nu kan hjälpa. Man få le och va lite trevlig ;) Tänk att du TJÄNAT pengar idag då. Föresten SÅ SNYGG matta din kompis har , den gröna med vita prickar. Kram Maria
(¯`♥.¸♥ Mamma till fem ♥¸ .♥´¯)
www.mariasdagbok.blogspot.com

Åse sa...

Oj vilken tur du hade bägge gångerna! Att ha körkortet med är nog bäst i framtiden... :-)