tisdag, september 22, 2009

BARNSÄKERHET

Blev trött på att gå runt och säga "nej" och "aj aj" om allt som är farligt för en nyfiken 1-åring, så nu har jag fixat lås och spärrar till de mest intressanta ställena här i huset.

W var ganska sur och frustrerad igår när han inte längre kunde få upp kylskåpsdörren. Tidigare har vi bara ställt hundburen lite framför så att han inte kunnat öppna. Fast nu det sista så har han ju fattat att det bara är att dra den lite åt sidan så kan han få upp dörren ändå. Han har liksom fattat att hundburen och kylskåpsdörren haft något slags samband... så igår drog han runt med buren över hela köket, men ändå fick han inte upp dörren! Taskig mamma han har! ;-)


Det finns egentligen särskilda kylskåpsspärrar, men jag begrep mig inte riktigt på hur jag skulle få fast det på vårt kylskåp, så jag satte dit ett sånt här multilås istället.

Jag har även satt spärrar på tv-bänken så att han inte kan dra ut alla dvd-filmerna och så har jag även barnsäkrat spisen.


Barnsäkerhets-kit finns bl a att köpa på Haléns.

4 kommentarer:

Kathleen sa...

Stackars William, förstår att han tycker du är taskig......... Vem behöver leksaker när det finns "riktiga" grejer!

Sofie sa...

Bra tips! Även hos oss skulle det behöva lite mer barnsäkerhet.

Åse sa...

Åh den där tiden minns jag... Vi hade ett tag till och med lås på toalettlocket här hemma. :-)

Studentmamman sa...

Haha, vet inte hur många gånger jag svurit över att jag inte fått upp skåpet under vasken. Kan de inte göra sakerna lite mer vuxenvänliga ;-)

Kul att du kommenterar på min blogg. Tänkte på din kommentar kring förskolan och det verkar vara vanligt att förskolelärare har den åsikten. Man får en helt annan insyn i verksamheten när man jobbar där i jämförelse om man bara ser det utifrån.