tisdag, juni 30, 2009

SNURRPELLE

W har alltid varit så smidig att lägga. Det har i stort sett bara varit att lägga honom i sängen, ge honom sin kanin och säga godnatt. Sen har han somnat inom några få minuter. Men tyvärr är det inte lika enkelt längre. Nej, han ska sätta sig upp femtusen gånger, kryper runt och kör sina tjocka ben genom spjälorna på sängen så han fastnar (spjälskyddet mosar han ner så långt han bara kan så det hjälper liksom inte). Så det tar bra mycket längre tid nu att få honom att varva ner så han somnar. Ibland får jag lägga mig med honom i vår säng och hålla om honom en liten stund och sen lyfta över honom till hans säng precis när han är på väg att somna. Det brukar funka.


Trött, men busig!

Igår kväll var det så otroligt varmt i sovrummet... eller ja, hela huset var som en bastu... så då hade han extra svårt att somna. Han var alldeles klibbig av svett och ju mer han tjoade och skrek desto svettigare blev han ju. Till slut somnade han av ren utmattning. Sen har han däremot sovit väldigt bra i natt. Det händer allt oftare nu att han sover hela nätter utan att vakna för att äta välling som han gjort ett tag nu innan. Skönt!

3 kommentarer:

Marie sa...

Känner igen det där... Saga och Julias första sommar var bitvis knallvarm och våran övervåning på morkullegatan var inte att leka med... Inte mycket bättre här iofs, men jag ska försöka att inte klaga på värmen ;-)

Kram Marie

Tina sa...

Vi får också lägga oss med Lyckeli i vår stora säng om hon inte kommer till ro på egen hand. Just nu ligger hon och petar hästan i ögat och HummmHummmHummm:ar i sin egen säng, får se om det funkar. ;-)

Sofie sa...

Känns bekant...
Det verkar som att de har lite svårt att koppla av i den här åldern. Istället för att sova så ska de träna på att stå, gå, prata, krypa m.m. Jag inbillar mig och hoppas att det är en period som går över.

Och värmen gör ju inte heller saken bätte.