fredag, maj 22, 2009

HUR FÅR MAN EN KRÄSEN 9-ÅRING ATT ÄTA?

Min äldsta son A som är 9 år är rätt kräsen. När han var liten så åt han i stort sett allt, men efterhand har han bara blivit mer och mer petig med maten. Skulle han själv välja så hade han helst proppat i sig godis, glass och kakor istället för mat om dagarna!

Men idag gjorde jag hur som helst lunch som helt klart föll honom i smaken. Det blev friterade chicken nuggets, jasminris, sweet chilisås och grönsaker. Ja, nu är det väl kanske inte världens nyttigaste att käka friterad mat... men det är ju fredag idag och då kan man väl få lyxa till det lite?! ;-)

Barnens betyg på maten var "jättegott, bättre än McDonalds!". Haha, ja nu har ju McDonalds enligt mig inte världens godaste mat... men de brukar tycka om att äta där så jag tar det som ett ganska bra betyg ändå!HEMLAGADE CHICKEN NUGGETS

Du behöver:
3 stora kycklingfiléer
2
ägg
1 dl maizenamjöl
några deciliter cornflakes
1 tsk bakpulver
salt
vitpeppar
olja till fritering

Gör så här:
Skär små bitar av kycklingfiléerna. Koka dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem sedan svalna lite.

Krossa cornflakes i mixer eller i en mortel. Tillsätt vitpeppar, salt och bakpulver.

Vänd kycklingbitarna i maizena, ägg och cornflakesblandningen. Hetta upp olja till friteringen. Lägg sedan i bitarna där och fritera dem tills de får en gyllene färg. Låt dem rinna av på hushållspapper. Sedan är det klart!

Jag kan tillägga att jag hettade upp oljan så att den blev lite väl varm. Lagom varmt ska det vara! ;-) De första bitarna jag la i blev kolbitar på fem sekunder.

2 kommentarer:

Fotograferande, filsoferande fembarnsmamma sa...

GRATTIS till vinsten! Gott ser det ut. Men Adam har väl alltid gillat China mat? VAr det inte han som älskade vattenkastanjer? Kram Maria

Tina sa...

Min brors son var jättejättekräsen mellan han var 8 och 12 ungefär. Nu är det lite bättre (han fyllde just 13) men ett tag åt han BARA pommes och mackor. Jättebra... not! Tur att det gick över. Adam verkar ju iaf få i sig lite bättre mat än så. ;-) Kramar!