onsdag, april 08, 2009

BARNMAT - PÅ BURK OCH HEMLAGAT

En av W:s absoluta favoriter bland barnmatsburkar är Biff stroganoff från Nestlé. På andra plats kommer Lasagne från Semper. Vi varvar burkar med hemlagad mat, så det blir lite av varje. Ska man iväg nånstans är det ju smidigt att ta med sig en färdig burk.

Igår testade jag hur som helst att göra egen Biff stroganoff. Jag utgick ifrån innehållsförteckningen på burkmaten och experimenterade lite. När det gäller färgen och utseendet på maten så blev den så gott som identisk med den på burk, men den hemlagade innehåller mera kött. I burken med Biff stroganoff är det mest potatis, morötter och vatten. Endast 9% består av nötkött. Inte särskilt mycket med andra ord.Ja, nu återstår bara att se vad W tycker om maten. Han har inte smakat på den ännu, men skulle han rata den totalt så finns det säkert ett par hundar och nån katt här hemma som är spekulanter på att mumsa i sig den. ;-)


Även idag har det blivit lite hemlagat för W. Till frukost fick han fruktgröt (gjorde havregrynsgröt och mixade ner äpple, päron och banan) och till lunch har han ätit pannkaka. Det var första gången han åt pannkaka och det var riktigt poppis!


Blev väl inte världens finaste pannkaka direkt... den gick sönder när jag skulle vända den i stekpannan...W var lite skeptisk först...... men kom snart på att det var riktigt gott!

4 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Så stor han blivit!! Är det något han INTE äter? Kram MAria

Anonym sa...

Åhhh va han är söt!!!

Kram Emma

Johanna sa...

Va duktig du är som fixar massa hemlagad mat!!! Hoppas att det funkar bra och att W äter mycket=)

magdalena sa...

Så duktig du är! Hoppas att W tycker om maten! =)
Kram!