Här kommer receptet på den mumsiga äppelkakan/ äppelpajen vi åt ikväll. Den kan ätas precis som den är eftersom det är som att vaniljsåsen är "inbyggd" i själva kakan!
KRÄMIG ÄPPELPAJ
Pajskal:
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
4 dl crème fraiche
2 ägg
1½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
Garnering:
ca 3-4 äpplen i tunna skivor
kanel
Vispa smör och socker pösigt, blanda sedan i ägget och mjölet. Tryck ut degen i en rund kakform med löstagbar botten. Blanda därefter ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Lägg äppleskivorna i fyllningen och strö kanel över. Baka i ugnen på ca 175-200 grader i ungefär en timma. Låt sedan svalna i formen.
2 kommentarer:
Åhhh men MUMS! Vilken tur att vi ska få gäster idag så jag får prova denna! Blir till att skicka i väg maken och köpa friache nu då :)
Mmmmm, ser smaskigt ut! Måste provbakas någon dag! =)
Kram kram!
Skicka en kommentar