lördag, oktober 04, 2008

RECEPTET PÅ ÄPPELPAJEN

Här kommer receptet på den mumsiga äppelkakan/ äppelpajen vi åt ikväll. Den kan ätas precis som den är eftersom det är som att vaniljsåsen är "inbyggd" i själva kakan!



KRÄMIG ÄPPELPAJ

Pajskal:
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
4 dl crème fraiche
2 ägg
1½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker

Garnering:
ca 3-4 äpplen i tunna skivor
kanel

Vispa smör och socker pösigt, blanda sedan i ägget och mjölet. Tryck ut degen i en rund kakform med löstagbar botten. Blanda därefter ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Lägg äppleskivorna i fyllningen och strö kanel över. Baka i ugnen på ca 175-200 grader i ungefär en timma. Låt sedan svalna i formen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh men MUMS! Vilken tur att vi ska få gäster idag så jag får prova denna! Blir till att skicka i väg maken och köpa friache nu då :)

Anonym sa...

Mmmmm, ser smaskigt ut! Måste provbakas någon dag! =)
Kram kram!