Igår var vi och firade min farbror och hans tjej som båda fyller 35. För övrigt har det inte hänt så jättemycket här i helgen. Skulle städat och pluggat idag tänkte jag, och det har jag väl i och för sig delvis gjort, men inte riktigt så mycket som jag hade tänkt mig. Däremot har jag gjort nåt annat som jag tänkt göra länge, och det är att baka bullar! Nu återstår bara kruxet... HUR ska jag få in dem i min pyttelilla och väldigt överfulla frys?! Hmm...
Bullarna jag bakade var fyllda med äpplen. Men jag tog nog lite för mycket fyllning i de första bullarna, för den tog slut innan degen tog slut så att säga. Så de sista bullarna fyllde jag med en bit blockchoklad. Kan ju säga att de bullarna redan är uppätna av min son. De var MYCKET godare än äppel-bullarna enligt honom! ;-)
ÄPPELFYLLDA BULLAR

Fyllning:
6 äpplen
1 msk vatten
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
2,5 tsk kanel
1,5 tsk potatismjöl
Deg:
2,5 dl kall mjölk
0,5 dl socker
8 dl vetemjöl
200 g smör
1 ägg
25 g jäst
Gör så här:
1. Skala och dela äpplena i små tärningar. Lägg i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor och koka upp på svag värme under omrörning. Rör ut potatismjölet med lite vatten och blanda i när äpplena känns mjuka. Koka upp under omrörning.
2. Dela smöret i bitar och lägg i en bunke, blanda jäst som du rört ut med mjölken, tillsätt ägg och socker. Rör samman.
3. Häll i mjölet och arbeta samman till en smidig deg.
4. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Skär rutor som är ca 8x8 cm.
5. Lägg en klick äppelfyllning i mitten av varje ruta. Vik upp hörnen mot mitten och tryck till med fingret. Lägg sedan bullarna i formar på en plåt och låt jäsa ca 2 timmar.
6. Pensla bullarna med ägg och häll på lite pärlsocker. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter.
7. Om man vill kan man röra ut lite florsocker + vatten och ha som glasyr på de gräddade bullarna.
1 kommentar:
Det receptet tackar jag för... mums!
Hur var Me&I kläderna? Den rosa toppen på bilden är det för en vuxen eller för barn? Super fin!
Kram kram
M I N D I
Skicka en kommentar